Instanţa a decis: Felician Pasere rămâne deocamdată viceprimar la Caransebeş

La finele lunii ianuarie, la iniţiativa primarului caransebeşean Felix Borcean, Consiliul Local al municipiului votase în favoarea demiterii viceprimarului Felician Pasere. Acesta nu a acceptat însă înlăturarea şi a acţionat în instanţă împotriva deciziei. Iar Tribunalul Caraş-Severin a decis astăzi suspendarea executării hotărârii de Consiliu Local până la judecarea pe fond a dosarului. O decizie care echivalează oarecum cu o victorie a lui Pasere, pentru că judecarea pe fond poate dura luni, poate chiar ani de zile. În aceste condiţii, cel puţin deocamdată, viceprimarul indezirabil pentru majoritatea consilierilor locali rămâne pe poziţie.

„Admite cererea de suspendare executare act administrativ formulată de reclamantul Pasere Felician Ionel în contradictoriu cu pârâta Consiliul Local Caransebeș. Dispune suspendarea executării Hotărârii Consiliului Local Caransebeș nr. 36/29.01.2021 până la pronunţarea instanţei de fond învestite cu acţiunea în contencios administrativ având ca obiect anularea HCL. Obligă pârâta Consiliul Local Caransebeș la 1.520 lei cheltuieli de judecată către reclamant, reprezentând taxă timbru și onorar avocat. În cazul în care reclamantul nu introduce acţiunea în anularea actului în termen de 60 de zile, suspendarea încetează de drept şi fără nicio formalitate. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Caraș-Severin”, se precizează în pronunţarea postată pe portalul Tribunalului Caraş-Severin.

Primarul Felix Borcean îi reproşase lui Pasere mai multe nereguli în cele aproape trei luni de activitate, disputa culminând la sfârşitul lunii trecute cu hotărârea de demitere în favoarea căreia au votat 16 dintre cei 19 consilieri locali. De cealaltă parte, Pasere a invocat, între altele,  că hotărârea este ilegală, fără motivare, şi îi creează serioase prejudicii de imagine.

Cele mai citite

Related Articles