Velişcu Boldea, comemorat online la Reşiţa

Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin şi Teatrul de Vest Reşiţa organizează vineri, 12 februarie Festivalul In Memoriam „Velişcu Boldea“, ediţia a XIV-a.

De la ora 14.00 va avea loc un simpozion în cadrul căruia va fi omagiat cel care a fost timp de 32 de ani directorul Centrului de Creaţie, Velişcu Boldea.

Simpozionul „Amintiri şi întâmplări cu Velişcu Boldea“ va readuce în atenţie figura emblematică a celui care a fost omul de cultură, valoare incontestabilă a culturii tradiţionale cărăşene. Vor participa personalități în domeniu, colaboratori și colegi ai regretatului prof. Velișcu Boldea.

Evenimentul se va desfășura online pe Google Meet și va fi înregistrat pentru a fi postat ulterior pe pagina de Facebook a CJCPCT CS.

Partea artistică a festivalului, va fi un spectacol folcloric intitulat „Dor de cântec“, susţinut de Orchestra „Virtuozii Semenicului“ a Ansamblului „Semenicul“ al CJCPCT Caraş-Severin. Acesta se va desfăşura tot on line în data de 23 februarie de la ora 18.00 pe scena Teatrului de Vest Reșița.

Cele mai citite

Related Articles