Bilanţul COVID-19 este din nou ridicat în Caraş-Severin. Oamenii se testează la privat

80 de noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, în judeţul Caraş-Severin. Bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 7.869.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin, în ultimele 24 de ore au fost efectuate doar 36 de teste, ceea ce înseamnă că diferenţa până la numărul de persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 s-au testat la privat.

De la debutul pandemiei şi până acum, 2.116 persoane au fost declarate vindecate, iar 422 au murit. În ultimele 24 de ore a fost înregistrat şi un deces. Este vorba de un bărbat de 74 de ani din Rafnic, ce suferea şi de HTA, boala coronariană, diabet zaharat tip 2.

În prezent, în spitalele din Reşiţa, Caransebeş şi Oraviţa se află internaţi 85 pacienţi, dintre care 13 la terapie intensivă.

Amintim că a fost depistat şi primul caz de infectare cu noua tulpină britanică în Caraş-Severin. Direcţia de Sănătate Publică a confirmat că este vorba de o femeie de 55 de ani din Reşiţa. Testul acesteia a ieşit pozitiv la secvenţierea făcuta prin sondaj de o rețea de laboratoare private. Este acasă şi nu prezintă simptome semnificative. Soţul său este şi el pozitiv cu tulpina clasică de SARS CoV-2, iar copilul este negativ.

Cele mai citite

Related Articles