[FOTO-AUDIO] Moment comemorativ în Episcopia Caransebeşului

În contextul Anului comemorativ al celor adormiți întru Domnul, dar mai ales pentru că luna februarie este una în care Episcopia Caransebeșului îi comemorează pe episcopii care au slujit în această eparhie, la Biserica necropolă din Caransebeș au fost pomeniți cei care l-au propovăduit pe Mântuitorul Hristos în vremuri grele.

Astfel, vineri, 5 februarie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de membrii Permanenței Consiliului Eparhial, părinții profesori de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” și toți preoții din municipiul Caransebeș, s-au rugat la Slujba Parastasului în Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, unde sunt înmormântați trei episcopi: Ioan Popasu, Veniamin Nistor și Emilian Birdaș.

Episcopul Veniamin Nistor al Caransebeşului s-a născut în ziua de 10 februarie 1886 în comuna Araci (Arpătac), judeţul Covasna. În curtea Bisericii, care este și cimitir, mai este înmormântat Nicolae Popea și Filaret Musta, dar aici se găsesc mai multe monumente de artă funerară, cruci și cripte din marmură, indicând locul de odihnă al personalităților bisericești, civile și militare.

Luna februarie este o lună cu numeroase momente importante, de referinţă pentru istoria Episcopiei Caransebeşului, a spus Preasfințitul Părinte Lucian.

Cele mai citite

Related Articles