1.139 de laptopuri au fost distribuite la 23 de licee şi colegii din județul Caraș-Severin în cadrul ROSE

1139 de laptopuri au fost distribuite la 23 de licee si colegii din județul Caraș-Severin in cadrul Proiectului privind Învățământul Secundar/Romania Secondary Education Project (ROSE) ca sprijin in contextul pandemiei SARS-COV2.

Achiziția a fost realizată de Ministerul Educației – Unitatea de Management a Proiectelor cu Finanțare Externă, granturile fiind acordate de Banca Mondială.

Școlile beneficiare vor derula proiectele ROSE finanțate prin granturi pe o perioadă de 4 ani, având ca obiective reducerea ratei de abandon școlar, creșterea ratei de absolvire și îmbunătățirea performanței la examenul de bacalaureat.

În cadrul granturilor ROSE pentru licee sunt prevăzute 3 categorii de activități eligibile: activități pedagogice și de sprijin, activități extracurriculare și activități de renovare și dotare, mai exact o serie de mici lucrări de modernizare/reparare a spațiilor de școlarizare, respectiv achiziții de bunuri în scop educațional.

În prima categorie sunt incluse activități remediale, tutorat, consiliere, coaching, dezvoltarea personală a elevilor, îndrumare și orientare în carieră, dezvoltarea de abilități socio-emoționale, precum și activități specifice destinate elevilor provenind din grupuri dezavantajate.

Grupa a doua de activități cuprinde vizite sau excursii de documentare, stagii de practică/internship, participare la diferite competiții, acțiuni destinate înființării/dezvoltării de rețele școlare etc.

Cele mai citite

Related Articles