[FOTO-AUDIO] Școala Sufletului oferă și lecții de viață. Îi reînvățăm pe copii să învețe împreună!

Pe timp de pandemie, organizarea taberelor pentru copii este foarte dificilă, dar nu imposibilă. 40 de copii și tineri din Reșița se bucură, începând de astăzi de o astfel de ieșire în natură, la Crivaia.

Inițiativa aparține preotului Mihai Ciucur, în cadrul proiectului Școala Sufletului. Cu ajutorul voluntarilor vor avea loc diferite ateliere de dezvoltare personală, vor fi organizate drumueții, dar, cel mai important, copiii vor avea ocazia să interacționeze unii cu alții, lucru pe care l-au uitat în ultimul an, a spus preotul Mihai Ciucur.

În ultimele luni, copiii au socializat foarte puțin, direct, unii cu alții. Prin aceste zile de relaxare, noi îi reînvățăm să învețe împreună. Școala va avea o mare problemă începând de luni, pentru că ei, mai ales cei mici, s-au dezvățat să interacționeze în mod fizic, în mod direct și cred că acum noi face un bun antrenament în acest sens. Pe lângă drumeții, avem și câteva ateliere de educație non-formală, de dezvoltare personală. Scopul principal este acela de a le oferi copiilor o ieșire, de a fi împreună, de a socializa, un difertisment constructiv. Atelierele se vor desfășura pe grupe de vârstă pentru a respecta aceste restricții care sunt în vigoare. Aici, la Crivaia sunt 30 de copii de la Școala Sufletului de la Moniom și mai sunt 10 voluntari formatori. Pentru aceștia din urmă este ca un fel de recompensă pentru activitatea depusă pe parcursul anului trecut.

Cele mai citite

Related Articles