Bilanţul infectărilor cu tulpina britanică a coronavirusului în România

Numărul total de infectări cu tulpina britanică a coronavirusului a ajuns în România la 26 şi sunt cazuri din multe zone, ceea ce îi face pe specialişti să spună că avem deja transmitere intracomunitară cu această variantă, mult mai contagioasă.

Cercetătorul în farmacologie moleculară Iuliana Poposeau a apreciat că aceste cazuri sunt răspândite în diferite zone din ţară şi că este vorba despre o transmitere intracomunitară.

Pe teritoriul României nu avem tulpina africană, nu avem tulpina braziliană, avem, cel puţin din raportările oficiale, tulpina britanică. Şi, din ce am observaţ am văzut cazuri din Giurgiu, din Suceava, din Bucureşti şi din Constanţa, din Cluj, total disparate, adică nu există să zicem un focar.
Când se face un design pentru un vaccin, întotdeauna trebuie să ne uităm la partea care este stabilă a virusului, adică, partea care are o rată de mutare ceva mai mică sau este cât de cât stabilă şi dacă acea parte este implicată într-un proces esenţial pentru /virus/. Infectarea cronică, infectarea de lungă durată a unei persoane şi mai ales a celor care sunt cu probleme imunitare sau cu sistem imunitar puţin stabil sau slab poate să crească sau să inducă o creştere în rata mutaţiilor virusului SARS-CoV-2, a declarat Iuliana Poposeau.

Deocamdată, cercetătorii susţin că mutaţia din Marea Britanie nu scade capacitatea de apărare a organismului prin vaccinare.

RRA

Cele mai citite

Related Articles