Italia relaxează o parte din restricţiile impuse de pandemie

După trei săptămâni de izolare a trei sferturi din Peninsulă, de luni, aproape toată Italia devine galbenă, cu excepţia a cinci zone, regiunile Sicilia, Sardinia, Puglia, Umbria şi provincia autonomă Bolzano, care au fost declarate portocalii.

Pentru prima dată, la exact un an de la apariţia celor două cazuri de COVID-19 din Peninsulă, doi turişti chinezi infectaţi la Roma, primii pacienţi pozitivi din Europa, nu există nicio zonă roşie.

Cu excepţia regiunilor aflate în zonele portocalii, în restul ţării, de astăzi , restaurantele şi barurile îşi reiau activităţile până la ora 18:00, oferind însă doar prânzul clienţilor. Totodată, trecerea în zona galbenă permite muzeelor să redeschidă, după 88 de zile de staţionare, însă numai de luni până vineri.

Sălile de sporţ piscinele, staţiunile de schi rămân închise, iar spectacolele live sunt interzise. Elevii pot intra în clase, în grădiniţe, şcoli elementare şi gimnaziale, dar şi în licee, în unele regiuni. Rămâne în continuare în vigoare izolarea populaţiei la nivel naţional, între orele 22:00 şi 5:00 dimineaţa.

RRA

foto pixabay.com

Cele mai citite

Related Articles