Antrenorul Adrian Vasile este noul selecţioner al Naţionalei de handbal feminin a României. Tehnicianul de 38 de ani a fost instalat oficial, marţi, în funcţia de antrenor al primei reprezentative tricolore.

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a precizat că Adrian Vasile a semnat un contract valabil până în 20 decembrie 2021.

„Adrian Vasile a acceptat să fie antrenorul echipei naţionale şi ne-am pus de acord, iar acum vom semna contractul. Eu sunt mai liniştit acum, avem un staff tehnic, avem un program clar de pregătire şi de abordare a primului obiectiv, calificarea la Jocurile Olimpice. Lucrurile sunt puse pe un drum corect, spun eu. Contractul este valabil până pe 20 decembrie anul curent şi îmi doresc din suflet să ne oblige actualul staff tehnic să semnăm pe tot ciclul olimpic pentru Paris”, a spus Dedu, citat de Agerpres.

La rândul său, Adrian Vasile, care îl înlocuieşte pe Bogdan Burcea, a afirmat că este foarte onorat de propunerea de a deveni selecţionerul echipei naţionale.

„Este extrem de onorant să fiu în această poziţie. Fără îndoială este cea mai mare onoare a vieţii mele să fiu antrenorul echipei naţionale… o echipă naţională cu care am crescut la televizor. Este un drum pe care de abia aştept să-l începem. Eu şi staff-ul meu suntem foarte motivaţi să ne îndeplinim primul obiectiv de a ne califica la JO de la Tokyo”, a spus Vasile, care va continua şi ca antrenor al formaţiei CSM Bucureşti.

Fost handbalist, Adrian Vasile a evoluat timp de 9 ani la Steaua Bucureşti, formaţie cu care a câştigat un titlu, trei Cupe ale României şi Cupa Challenge.

Ca antrenor, el a fost secund al echipei de handbal feminin CSM Bucureşti între 2014 şi 2019, perioadă în care gruparea din capitală a câştigat Liga Campionilor (2016). În octombrie 2019, el a fost instalat antrenor principal al formaţiei CSM Bucureşti, după demisia suedezului Tomas Ryde, funcţie pe care o ocupă şi în prezent.

În paralel, Adrian Vasile a fost şi antrenor secund al echipei naţionale de handbal feminin a Muntenegrului, alături de Per Johansson, între 2017 şi 2020.

foto: Agerpres