Oamenii legii din Caraş-Severin continuă acţiunile de prevenire a SARS CoV-2

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul Sars CoV- 2, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și polițiști locali aflați în coordonarea operațională a Poliției Române, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraș-Severin, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În acest sfârșit de săptămână, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, în trafic, în stațiunile montane, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona lăcașelor de cult, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19. La activități au participat peste 370 de efective.

Au fost verificate 103 societăți comerciale şi 622 de mijloace de transport persoane, fiind legitimate aproape 7.000 de persoane. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 424 de sancțiuni contravenționale, în valoare 36.250 de lei, dintre care 384 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 40 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea.

Scopul poliţiştilor nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare şi prevederilor legale pentru prevenirea îmbolnăvirilor de Covid 19, însă nu vor fi tolerate abateri de la normele legale.

Facem apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie, să respecte toate celelalte recomandări și să nu se expună la riscuri”, transmite Inspectoratul Judeţean de Poliţie Caraş-Severin.

Cele mai citite

Related Articles