[AUDIO] Pandemia n-a închis porţile clubului Viitorul Anina. Nelu Badea: “Sper din tot sufletul să reînceapă competiţiile”

ACS Viitorul Anina, clubul tinerelor speranţe ale fotbalului din fostul orăşel minier, a înfruntat cu ambiţie şi încredere dificultăţile provocate de pandemie. Atunci când criza sanitară a îngheţat activitatea sportivă, tinerii fotbalişti şi-au continuat pregătirea prin antrenamente online coordonate de inimosul tehnician Nelu Badea, cel care este şi preşedintele clubului înfiinţat din pasiune pentru sportul-rege. Paradoxal, în anul pandemiei, numărul copiilor dornici să joace fotbal a crescut la Anina. Viitorul sună bine, spune optimist Nelu Badea, care speră ca fotbalul juvenil să-şi reintre în drepturi încă din primăvara acestui an.

“Anul 2020 pot să zic că a fost un an greu din punct de vedere fotbalistic, pentru că nu a fost ceea ce ne aşteptam. În 2019, ambele grupe de copii ale clubului nostru au avut rezultate şi evoluţii bune, mai ales grupa Under 15, care a terminat pe primul loc campionatul din zona Reşiţa, având 10 victorii din 10 meciuri. Cu cealaltă grupă, cea de Under 13, am reprezentat pe CSO Anina şi din nou am avut o evoluţie, zic eu, peste aşteptări, ţinând cont că mulţi dintre copii au jucat pentru prima oară pe un teren de dimensiuni normale şi într-un cadru organizat. Din păcate, a venit pandemia, au fost acele situaţii de urgenţă în care nu am avut voie să ieşim, n-am mai avut voie să facem antrenamente cu copiii. Pot să spun că am fost printre cluburile norocoase, care au găsit înţelegere la părinţi, în sensul că aceştia au înţeles că trebuie să continuăm chiar şi online, astfel încât copiii să nu pună kilograme pe ei, să le mai dăm un pic de activitate. Am continuat pregătirea online, în grupe, şi totul a mers OK. Copiii au fost foarte dornici să facă mişcare, chiar şi în cadrul antrenamentelor coordonate online. Dacă la unele cluburi copiii s-au lăsat de sport în anul pandemiei, la noi lucrurile au stat puţin altfel. În sensul că, dacă înainte de anul 2020 aveam în jur de 20-22 de copii, acum putem să spunem că avem 30 de copii legitimaţi. Probabil că părinţii n-au vrut ca ei să stea doar în casă în vremea pandemiei şi i-au trimis la fotbal. Sperăm ca anul acesta, dacă se dă drumul la fotbal, să ajungem la 40 de copii legitimaţi.

Noi am început deja antrenamentele, în speranţa că în luna martie va începe campionatul, aşa cum dl. ministru a spus că va da drumul la testele rapide ca să poată începe şi fotbalul juvenil. Am început antrenamentele încă de pe 8 ianuarie, le desfăşurăm afară, fie pe terenul sintetic, fie la stadion, unde avem condiţii bune, mai ales că beneficiem de sprijinul Consiliului Local, al domnului primar, care ne sprijină cu tot ceea ce este necesar pentru ca sportivii să-şi poată desfăşura activitatea. Bineînţeles, încă nu putem participa toţi la antrenamente, le facem pe grupuri restrânse. Din punctul de vedere al echipamentului, stăm foarte bine. Mulţi părinţi au direcţionat acel procent din impozit către club, s-au adunat nişte bănuţi şi am luat un rând de echipament, maieuri,  plus 20 de mingi. Mai multe dotări pentru activitatea clubului, deci din punctul acesta de vedere stăm foarte bine. Niciodată n-am stat rău, de fapt. Sincer, eu sunt optimist în legătură cu reînceperea competiţiilor. Optimist am fost tot timpul, şi sper ca odată cu începerea vaccinării populaţiei să putem începe şi noi activitatea”, a declarat tehnicianul Nelu Badea, preşedinte şi antrenor al clubului Viitorul Anina.

Cele mai citite

Related Articles