Vaccinurile împotriva COVID-19 permit donarea de sânge imediat după vaccinare. Centrul de Transfuzie Sanguină Reșița are mare nevoie de sânge

Vaccinurile împotriva COVID-19 disponibile în România în acest moment, Pfizer BioNTech și Moderna, permit donarea de sânge imediat după vaccinare, fără o perioadă de așteptare.În momentul de față, România dispune de vaccinurile împotriva COVID-19 bazate pe tehnologia ARN-ului mesager.

Molecula de ARN mesager nu prezintă potențial infecțios și este înlăturată din organism odată ce și-a îndeplinit scopul, acela de a produce proteina Spike care declanșează răspunsul imun.

Chiar dacă suntem în mijlocul unei pandemii, nevoia de sânge a spitalelor rămâne constantă, și de aceea este bine să donăm sânge dacă îndeplinim condițiile obișnuite pentru a deveni donatori. Există posibilitatea programării de la distanță pentru donarea de sânge, telefonic, prin email sau prin intermediul unor aplicații mobile precum Donorium.

Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița are în continuare mare nevoie de sânge din toate grupele, în special cu RH Negativ, astfel că oamenii, imediat după vaccinare dacă nu au probleme de sănătate sunt așteptați la sediul din Reșița pentru a salva vieți.

Donează sânge! Generozitatea ta poate salva viețile altor oameni.

Cele mai citite

Related Articles