Stephane Peterhansel e “Mister Dakar”! Francezul a câştigat pentru a 14-a oară cea mai dură competiţie cu motor din lume

Francezul Stephane Peterhansel a câştigat pentru a 14-a oară Raliul Dakar! Succesul său vine la exact 30 de ani după prima victorie în cea mai dură competiţie cu motor de pe plan mondial. Poreclit pe bună dreptate “Mister Dakar”, Peterhansel şi-a trecut în cont cea de-a opta victorie la secţiunea auto, francezul având în palmares şi şase victorii la moto.

Stephane Peterhansel şi copilotul Edouard Boulanger (X-RAID MINI JCW TEAM) s-au impus în faţa echipajului Nasser Al-Attiyah/Matthieu Baumel (TOYOTA GAZOO RACING), podiumul fiind completat de echipajul spaniol Carlos Sainz/Lucas Cruz (X-RAID MINI JCW TEAM).

La secţiunea moto, victoria i-a revenit argentinianului Kevin Benavidez (Honda). Acesta a fost urmat în ierarhia finală, la 4 minute şi 56 secunde, de americanul Ricky Brabec (Honda), care câştigase ediţia de anul trecut, prima găzduită de Arabia Saudită. Podiumul a fost completat de britanicul Sam Sunderland (KTM), la 15 minute şi 57 de secunde de învingător.

Românul Emanuel Gyenes (KTM) a terminat pe locul 23 în clasamentul general de la moto, la 08 ore, 48 minute şi 14 secunde de câştigător. Sătmăreanul, care era campionul clasei Malle Moto (fără asistenţă tehnică), a încheiat anul acesta pe locul al doilea, în urma lituanianului Arunas Gelazninkas. La clasa Marathon, pe care Gyenes a câştigat-o în 2011 şi 2015, pilotul echipei Autonet Motorcycle Team s-a clasat tot al doilea, după spaniolul Tosha Schareina.

foto: twitter Dakar Rally

De același autor

Related Articles