CFR Cluj a început în forţă noul an. Edi Iordănescu: “Nu mă gândesc acum la titlu, trebuie să rămânem echilibraţi”

Start perfect în noul an pentru campioana CFR Cluj. Formaţia lui Edi Iordănescu a început anul cu o victorie clară: 3-1 pe teren propriu contra revelaţiei Academica Clinceni, care a suferit primul eşec în deplasare din actualul sezon.  Campioana s-a impus graţie golurilor marcate de Valentin Costache (15), Ciprian Deac (52) şi Gabriel Debeljuh (90+1), golul de onoare al oaspeţilor fiind reuşit de bulgarul Ceandarov (84).

La final, antrenorul clujenilor, Eduard Iordănescu, s-a arătat mulţumit de jocul de ansamblu al echipei sale.

”Mai avem de muncă, e clar. Am abordat ofensiv un meci acasă, cu un adversar competitiv. Ne așteptam la un joc greu, la debut, dar echipa a fost una ofensivă. S-a văzut asta și s-a transferat în joc. Am încercat să ieșim într-o construcție controlată, n-am sărit-o. Am avut o circulație cu calitatea mingii, un ritm bun, progresie, alternanță. Sigur, au fost momente când am greșit, când ne-am și precipitat, mai ales în prima repriză. Dar echipa a avut tonus, victoria e meritată.

Partea mai puțin bună e relaxarea nejustificată. Ne-am deconectat și am luat gol și am trăit periculos. Trebuia să inchidem jocul sau sa temporizăm. M-a deranjat asta. Plus că am primit primul gol după cinci etape. Trebuie să ne mulțumim cu acest debut bun totuși și cele trei puncte.Rezultatele rămân importante, ne bucură că au venit și pe un joc cu multe momente bune. Dar trebuie să rămânem echilibrați, peste trei zile avem meci greu la Sfântu Gheorghe. Nu mă gândesc acum la titlu, deși pentru asta muncim. Ne dorim, trecutul ne obligă. Dar o luăm pas cu pas. Am recuperat niște puncte, sunt lucruri bune, construim în jurul lor”, a declarat Edi Iordănescu.

CFR a ajuns la cinci partide consecutive fără înfrângere, patru victorii şi un egal. Clujenii au urcat pe locul secund, la egalitate de puncte cu rivala FCSB, dar bucureştenii joacă în seara aceasta meciul cu Astra.

foto: Agerpres

De același autor

Related Articles