Majoritatea şcolilor se vor redeschide din 8 februarie

Majoritatea şcolilor se vor redeschide din 8 februarie şi se revine la sistemul în care se ţine cont de evoluţia pandemiei în fiecare localitate. 

Anunţul a fost făcut astăzi, de preşedintele Klaus Iohannis, după o reuniune la Palatul Cotroceni cu premierul şi miniştrii sănătăţii şi educaţiei. 

Decizia finală va fi luată la începutul lunii viitoare, transmite redactorul RRA, Carmen Gavrilă, care a urmărit declaraţia şefului statului. 

Președintele Klaus Iohannis a făcut un nou apel la respectarea măsurilor de evitare a infectării, tocmai pentru ca situația epidemiologică să nu se înrăutățească și astfel să influențeze redeschiderea școlilor. Şeful statului a explicat că legat de restricții se schimbă evaluarea pentru învățământ, însă toate celelalte măsuri rămân în vigoare. 

Klaus Iohannis: Scenariul verde: toți merg la școală. Scenariul galben: grădinițele, clasele I-IV, VIII şi XII, merg la școală, celelalte clase stau în online. Scenariul roșu: când se depășește numărul de 3, la început rămân acasă copiii din clasele V-VIII și liceele, dar continuă să meargă grădinițele și clasele primare. Atunci când se ajunge peste rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă. Şcolile se închid. 

În ce priveşte învăţământul universitar, care are autonomie, decizia de reluare sau nu a cursurilor fizice va fi luată de fiecare universitate, însă, a spus Klaus Iohannis, evident că și acesta pot urmă scenariul stabilit pentru învățământul preuniversitar. Şeful statului a atras atenția că toate acestea pot deveni realitate numai dacă situația pandemică nu se înrăutățește grav.

Cele mai citite

Related Articles