Lewandowski îi mulţumeşte lui Klopp pentru că l-a lansat în carieră: “Era profesorul rău, în cel mai bun sens al cuvântului”

Jürgen Klopp nu era doar o figură paternă, ci şi un profesor dur, a recunoscut internaţionalul polonez Robert Lewandowski, starul din atacul lui Bayern München. Fotbalistul declarat anul trecut cel mai bun jucător din lume s-a aflat sub conducerea lui Klopp între 2010 şi 2014, cât timp a evoluat pentru Borussia Dortmund.

Polonezul l-a caracterizat pe Klopp ca fiind “profesorul rău, în cel mai bun sens al cuvântului” şi a explicat afirmaţia:

“Gândiţi-vă la anii de școală, care profesori v-au rămas în minte? Sunt aceia care au fost duri cu voi şi care v-au făcut astfel mai buni. Aşa era Jürgen. Voia elevi de top, dar nu pentru el, ci pentru tine dorea acest lucru”, a spus Robert Lewandowski. Ca să-l ambiţioneze şi mai mult pe Lewa, Klopp a făcut la început un pariu cu elevul său:

“Dacă dădeam 10 goluri la un antrenament, îmi dădea 50 de euro. Dacă nu, trebuia să plătesc eu. În primele săptămâni plăteam eu mereu, iar el râdea. Dar după câteva luni s-a întors foaia şi am început să-i iau banii. Până când mi-a spus: gata, ajunge, acum eşti pregătit!”, îşi aminteşte Robert Lewandowski.

Klopp l-a descoperit pe Lewandowski la Lech Poznan, în liga poloneză. Patru ani mai târziu, în 2014, tânărul talent polonez devenea deja unul dintre cei mai buni atacanţi europeni, părăsind zona Ruhr-ului pentru a se alătura lui Bayern Munchen. În anul următor Klopp a plecat şi el, tehnicianul german preluând banca tehnică a formaţiei engleze Liverpool.

În 2020, Lewandowski a câştigat cu Bayern campionatul, Cupa Germaniei şi Liga Campionilor, a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului în Bundesliga şi cel mai bun jucător al anului de către UEFA şi FIFA.

foto: sport1.de

De același autor

Related Articles