Artiști din 7 țări vor vibra românește! Lugojeanca Aura Twarowska organizează un recital de muzică și poezie online dedi­cat lui Mihai Eminescu

Artiști din România, Austria, Franța, Grecia, Marea Britanie, Italia și Elveția vor marca astfel ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu, în cadrul unui eveniment numit sugestiv, după una din poeziile sale, ”Revedere”.

Recitalul de muzică și poezie dedi­cat lui Mihai Eminescu va avea loc în 15 ianuarie, cu ocazia Zilei Naționale a Culturii Române, și se va desfășura online, cu transmitere pe youtube și pe facebook, de la ora 20.00, ora României.

Proiectul este inițiat de mezzosoprana Aura Twarowska, Membru Cores­pondent al ARA AS (Academia Ro­mâno-Americană de Artă și Știință) și va fi prezentat de scrii­to­rul Marcel Tolcea, de la Universitatea de Vest din Ti­mi­șoara.

Suntem câțiva artiști români, din țară și din străinătate, care ne-am acordat bătăile inimilor în aceași tonalitate și în același ritm, vibrând românește. Am gândit un program superb de cântece pe versurile lui Mihai Eminescu, compuse de Nicolae Bretan, Gheorghe Dima, Paul Constantinescu și alții. Dorința noastră a fost ca acest eveniment sa poarte titlul Revedere, ca un mesaj de speranță pentru o grabnică reintâlnire live cu publicul nostru drag, de care, de aproape un an, suntem despărțiți”, a declarat mezzosoprana Aura Twarowska.

Au confirmat participarea soliștii: Veronica Anușca și Liviu Indricău (Bucuresti), Cellia Costea (Atena), Teodora Gheorghiu (Elveția), Ruxandra Donose și Sorin Coliban (Viena), Roxana Constantinescu (Paris), Șerban Vasile (Italia), Antonia Cosmina Stancu (Graz), actrița Delia Nartea (Bucuresti), Corul Academic al Filarmonicii Arad, dirijat de maestrul Daniel Rădoiaș, cât și pianiștii Alexandru Burcă (București), Atena Carte (El­veția), Silviana Cîrdu (Ti­mi­șoa­ra), Sorin Dogariu (Arad), Julius Drake (Marea Britanie), Ruben Doran (Viena), Tatiana Dranczuk (Graz), Louiza Koulas (Atena), Ali­na Pavalache (Paris) și Daniele Terzano (Italia).

Mezzosoprana Aura Twarowska, născută în Lugoj, are peste 400 de spectacole timp de zece stagiuni la Opera de Stat din Viena. Generoasa ei i­ni­ția­tivă, aduce un strop de speranță în aceste condiții de izolare impuse de pandemie lumii artistice.

Sursa: redesteptarea.ro

De același autor

Related Articles