[AUDIO] Progresul Ezeriş strânge rândurile înaintea primăverii competiţionale. Obiectivul: menţinerea în Liga a III-a

Echipa de fotbal Progresul Ezeriş a lăsat în urmă un an de referinţă în scurta istorie a clubului: 2020 a fost anul promovării în Liga a III-a, un vis devenit realitate după o ascensiune pe care o putem numi spectaculoasă, având în vedere faptul că  în sezonul 2017-2018, Progresul evolua încă în Liga a V-a cărăşeană! 2020 a fost însă şi anul în care formaţia ezerişeană a simţit din plin şi gustul înfrângerii, pentru că primul contact cu Liga a III-a a fost unul destul de dur. În toamna competiţională, Progresul a avut viaţă grea într-o serie în care a evoluat alături de reprezentantele judeţelor Timiş şi Arad. E o experienţă din care avem de învăţat, spune Cristian Şodâncă, preşedintele grupării Progresul Ezeriş.

“Pot spune că 2020 a fost un an ciudat pentru Progresul Ezeriş, dar, din punct de vedere fotbalistic, a fost şi un an istoric pentru noi, pentru că am reuşit o performanţă extraordinară pentru comuna Ezeriş: să devenim campioni judeţeni şi apoi să câştigăm barajul de promovare în Liga a III-a.  Ne-am fi dorit să câştigăm campionatul din Caraş-Severin pe teren, normal, fără să fim opriţi de această pandemie, dar astea au fost condiţiile, până la urmă a ieşit bine. (…) Liga a III-a, aşa cum ne aşteptam, a fost dificilă. Contactul cu noul eşalon a fost destul de dur, dar ştiam că va fi un nivel mult mai ridicat decât cel judeţean şi ne-am asumat acest lucru. Debutul a fost greoi, ţinând seama că avem o echipă tânără, fără experienţă. A fost destul de dificil să ne omogenizăm, pentru că am făcut lotul şi un pic din mers. Până pe la începutul lui octombrie am tot adus jucători. Normal că rezultatele s-au lăsat aşteptate, dar în ciuda acestor rezultate mai puţin favorabile, prestaţia din teren şi atitudinea au fost bune. Cu timpul, ne-am aşezat din toate punctele de vedere, şi organizatoric, şi fotbalistic, şi am arătat tot mai bine. Acum sperăm ca în anul ce a venit să continuăm pe acelaşi trend ascendent şi să ocupăm locul 7 sau locul 8, adică un loc salvator. Pe 25 ianuarie o să începem cu o săptămână de reacomodare la efort, după care, în funcţie şi de starea terenurilor, vom încerca să continuăm afară pregătirea pentru startul părţii de retur care a mai rămas de jucat. Startul în Liga a III-a va fi în 13 martie. Noi am avut o colaborare cu antrenorul Lucian Dobre, care a venit să ne ajute o perioadă, pe finalul sezonului de toamnă. Îi mulţumesc pentru că acceptat să vină într-o perioadă destul de grea, când noi am rămas fără antrenor cu trei etape înainte de sfârşitul turului şi era destul de greu să vină cineva şi să preia echipa din mers. Dar el a venit cu inima deschisă, şi-a lăsat amprenta asupra echipei, iar noi îi mulţumim pe această cale. Acum vom continua cu o altă bancă tehnică.Din punctul de vedere al lotului, sigur că jucătorii vin şi pleacă. Vom trage linie şi vom vedea la începutul pregătirilor. Vor veni alături de noi doi jucători cu profil ofensiv, unul dintre ei este Liviu Străin, de la Lupac, care a mai fost la noi anul trecut, a fost şi la baraj. Mai avem nevoie de doi jucători în compartimentul defensiv, şi chiar pe acest profil suntem în negocieri (…) dar îi vom anunţa după ce semnăm, că aşa este normal”, a declarat Cristian Şodâncă.

Preşedintele grupării din Ezeriş a anunţat şi noua bancă tehnică a formaţiei cărăşene. Pentru retur, Progresul va miza pe doi antrenori tineri, de perspectivă. Principalul Constantin Dorian Arbănaş şi secundul Vasile Daniel Anghel sunt tehnicienii care vor conduce echipa cărăşeană în partea a doua a sezonului.

“Sunt antrenori tineri, care sunt şi ei la început şi care vor să facă treabă, antrenori cărora credem că am putea să le acordăm şi noi o şansă. Mă refer la noi, cei din judeţ, pentru că ei nu au prea fost băgaţi în seamă aici, nici ca fotbalişti, nici ca tineri antrenori. Noi avem o echipă tânără şi cred că un antrenor tânăr se pliază pe profilul nostru”, a declarat Cristian Şodâncă.

În perioada pregătirii de iarnă, Progresul Ezeriş va juca şi câteva partide amicale. Deocamdată, oficialii clubului cărăşean au stabilit o dublă cu Progresul Pecica şi un joc cu ACS Poli Timişoara, iar Progresul mai caută un adversar pentru un al patrulea joc amical. Partidele vor avea loc după 15 februarie, datele de disputare nefiind încă stabilite.

De același autor

Related Articles