[AUDIO] Bisericile ortodoxă şi catolică susţin Campania de vaccinare împotriva Covid-19 din România

Bisericile ortodoxă şi catolică se implică activ în Campania de vaccinare împotriva Covid-19.

Consilierul cultural al Episcopiei Caransebeşului, arhimandrit Casian Ruşeţ spune că, profesioniştii trebuie să le explice clar oamenilor beneficiile vaccinurilor:

Biserica ortodoxă română ca şi toate celelalte culte religioase a primit broşura informativă “Vaccinarea împotriva Covid-19 în România, gratuită, voluntară, sigură – un document oficial al Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea. Acest material informativ a fost transmis în această perioadă tuturor episcopiilor din Patriarhia Română. În acest sens Biserica se implică în absolutul firesc demers de informare a credincioşilor şi clericilor cu privire la această vaccinare. Doar cineva bine informat, din surse sigure, credibile, validate instituţional poate să ia o decizie adecvată, menită atât să îi protejeze sănătatea personală, cât şi a celor din jur“.

arhimandrit Casian Ruşeţ

Şi Sanctitatea Sa, Papa Francisc îi îndeamnă pe credincioşii catolici să nu stea pe gânduri şi să se vaccineze împotriva coronavirusului, a subliniat şi vicarul general al Diecezei de Timişoara, Monsignior Johann Dirschl pentru Radio Reşiţa:

Avem o problemă foarte mare cu această pandemie a Coronavirului; Sfântul Părinte îndeamnă pe toţi credincioşii să facă acest pas, să se lase vaccinaţi, ca să scăpăm de această pandemie. El însuşi a spus că în săptămâna asta, probabil că într-una din zile va fi vaciinat. De-asemenea ne-a spus că nu trebuie să avem nicio problemă morală în ceea ce priveşte acest vaccin pentru că este sigur, este făcut de oameni de ştiinţă ai zilelor noastre, de aceea îndeamnă pe toţi, pe cât se poate şi dacă conştiinţa le permite, să se lase vaccinaţi“.

Msg. Johann Dirschl

Şi Academia Oamenilor de Ştiinţă a anunţat că, susţine Campania naţională de vaccinare împotriva COVID-19.

Sursa foto: facebook Marcel Vela

Cele mai citite

Related Articles