Guvernul va analiza proiectele prioritare pentru fiecare minister

În România, Executivul va analiza în această săptămână proiectele prioritare pentru fiecare minister în perspectiva redactării bugetului pe 2021, pe care Guvernul intenționează să îl prezinte în Parlament, la începutul lunii februarie.

Alte subiecte aflate în atenția Executivului, pentru următoarele zile, vizează majorarea salariului minim pe țară și ordonanța de urgență privind plata suplimentară a personalului medical care vaccinează anti-COVID-19.

Medicii, asistentele și infirmierii ar putea fi remunerați suplimentar dacă vor participa la campania de vaccinare.

În acest sens, ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, spunea recent că deja în Guvern a fost citit în primă lectură un proiect de ordonanță de urgență, proiect care ar urma să clarifice câteva lucruri și anume: cine va inocula efectiv vaccinul și, desigur, motivarea financiară a cadrelor medicale.

Vlad Voiculescu: “Sumele propuse în ordonanţa de urgență, dar sunt mai degrabă propuneri pentru că le vom vedea adoptate abia după ce trece de Guvern și după ce există o discuție la nivelul Guvernului, şi deja vă pot spune că există discuții la nivelul ministerelor, vorbim despre 100 de lei pentru medici, cu un bonus pentru medicul coordonator, vorbim despre 50 de lei pentru asistentul medical, pe oră. Sunt sume brute.

De asemenea, ministrul sănătății a mai spus că medicii vor avea un rol esențial, și aceștia urmând să fie remunerați în cadrul campaniei de vaccinare.

Vlad Voiculescu: “Ne bazăm pe medicii de familie să îşi informeze pacienții de pe lista fiecăruia, să îi înscrie în platforma de programare şi apoi să monitorizeze orice alte nevoi. Va exista o sumă pentru succes, obiectivul este vaccinarea.”

În atenţia miniștrilor s-ar putea afla în această săptămână și proiectul privind majorarea salariului minim brut pe țară, proiect amânat, potrivit premierului Florin Cîțu, din cauza lipsei unor avize. RRA

De același autor

Related Articles