[FOTO] „Prietenul de la 20:20”, în această sâmbătă de 9 ianuarie, este Roxana Marcela Rus, din Bănia!

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.

Frecvenţele radioului reşiţean semnifică 24 de ore din 24 ACASĂ pentru toţi ascultătorii, indiferent că sunt din ţară sau din afara graniţelor.

Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

„Prietenul de la 20:20”, în această sâmbătă de 9 ianuarie, este Roxana Marcela Rus,din comuna Bănia, judeţul Caraş-Severin, nepoata regretatei Icoana Şuşară, o veche ascultătoare a radioului reşiţean.

Şi în timp ce dintr-o fereastră a Cerului, Dumnezeu ne zâmbește acum prin sufletul celei ce-a fost şi rămâne Icoana Șușară din Bănia, de fapt Maica Icoana, un simbol al ascultătorilor Radio România Resita și al României Frumoase, nepoata sa ,Roxana Rus, ne mărturiseşte povestea sa de viaţă ce bucură şi inspiră chiar şi pe perioada de pandemie, fiindcă Roxana este un român de nota 10.

A venit pe piaţa cărăşană cu apă florală de trandafiri, precum şi dulceaţă de goji, trandafir şi mentă, scoţând frumosul din pântecul Văii Almăjului. Conform invitatei noastre , trandafirii şi goji din Valea Almăjului sunt produse noi, mai puţin cunoscute în Banat, dar pe cale să devină o sursă constantă de profit.

Goji este foarte căutat în industria alimentară şi farmaceutică. Cea mai mare cantitate din producţia proprie a fost desfăcută direct de la poartă şi în târguri, piaţa de profil din Caraş-Severin nu este încă formată pentru astfel de produse, a mai spus Roxana Marcela Rus.

„În momentul de faţă, împreună cu prietenul meu, deţinem o plantaţie de fructe goji şi una de trandafiri pentru dulceaţă, varietatea Rose de Rescht, un trandafir special, comestibil, diferit de cel ornamental. Din cele două specii de plante obţinem siropuri şi dulceţuri de trandafir şi goji şi am încercat şi ceva inedit: o apă de trandafir distilată în casă din petale proaspete şi apă. Ideea de goji i-a venit prietenului meu, sunt fructe aduse din Tibet, originare de acolo; în momentul de faţă sunt destul de mulţi cultivatori, există chiar şi o asociaţie. (…) Deocamdată nu beneficiem de subvenţii pentru aceste culturi, mergem pe fonduri proprii. Doritorii ne găsesc pe pagina de socializare facebook sub domeniul „Sănătate din Almăj”, ne-a mărturisit invitata noastră.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

Sursa foto: Roxana Rus

Cele mai citite

Related Articles