[AUDIO] Liber la plata taxelor și impozitelor locale. Reduceri pentru reşiţenii care achită online

Anul trecut, doar 5% din reșițeni și-au achitat taxele și impozitele în sistem online. Consilierii locali au decis ca cei care folosesc această modalitate de plată să beneficieze de o reducere. Primarul Ioan Popa spune că sistemul funcționează bine în alte orașe și speră ca și reșițenii să fie receptivi.

„Este o inițiativă copiată, recunosc. Și noi copiem exemple de bune practici și le și menționeze pentru că nu îmi place să plagiez, le preluăm și le transmitem mai departe. Am preluat-o de la Oradea și pentru anul 2021 va exista o reducere de 10% la impozitele și taxele plătite de fiecare entitate din Reșița, cetățeni, persoane fizice sau juridice, în cazul în care aceste plăți se fac online, prin ghișeul.ro. Am observat că la Oradea, plata online, pe varianta asta de discount de 10%, a dus la plata a peste 50% din taxe în online. În felul acesta s-ar degreva și biroul nostru, casieriile noastre de la impozite și taxe și în același timp începem să creăm această obișnuință, această modalitate de lucru pentru cetățeni, simplu, de acasă sau de la birou”, a explicat primarul Ioan Popa.

Reşiţenii care plătesc la ghişeu dările  până în data de 31 martie vor beneficia de o reducere de 5%, a mai spus primarul Ioan Popa. Programul de lucru cu publicul este între orele 8 și 16 în zilele de luni, marți și joi, până la 18 miercuri, iar vineri cu program scurt între 8 și 13.30.

Cele mai citite

Related Articles