[FOTO]Două personalităţi, Radu Lupescu şi Matei Vişniec, au devenit printr-un decret semnat de președintele Emmanuel Macron-Cavaleri ai Ordinului Național al Meritului!

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar în Republica Franceză,  Luca NICULESCU, anunţă pe pagina sa de socializare două veşti ce onorează societatea românească, fiind vorba despre recunoștința statului francez pentru doi români.

Astfel, printr-un decret semnat de președintele Emmanuel Macron , doi compatrioți devin Cavaleri ai Ordinului Național al Meritului.

 Radu Lupescu, medic anestezist – reanimator din Strasbourg, primește această importantă distincție pentru eforturile sale în lupta împotriva coronavirusului. În toată această perioadă, l-ați putut urmări pe domnul Lupescu și în presa din România, care i-a preluat postările competente,  inteligente și instructive de pe pagina de FB. 

Cel de-al doilea decorat este scriitorul Matéi Visniec care, dincolo de faptul că e un mare dramaturg ale cărui piese sunt jucate din zeci de țări, lucrează de peste trei decenii la întărirea relației dintre România și Franța. 

În aceasta primăvară, Matei Visniec a participat la proiectul « consultații poetice », organizat de Theatre de la Ville și de Insula 42 .

Alături de alţi autori sau actori ( Nicoleta Lefter, Radu Vancu ) a sunat oameni (care doreau să fie sunați, evident ), cu care discuta aproximativ un sfert de oră și, în funcție de direcția în care o lua conversația, încheia cu recitarea unui poem.

Altfel spus, în pandemie, o terapie prin poezie. 

Felicitări celor doi Cavaleri!

Cele mai citite

Related Articles