[AUDIO-FOTO] ACS Golden Kids Bocşa a încheiat un an cu suişuri şi coborâşuri. Ionuţ Bosioc: “Sperăm să revenim cât mai repede în sală!”

Clubul de handbal ACS Golden Kids din Bocşa a încheiat un an greu, compromis din punct de vedere competiţional, spune Ionuţ Bosioc, preşedintele şi antrenorul grupării bocşene. În sezonul trecut, echipele de juniori şi junioare IV din Bocşa au evoluat, cu bune rezultate, în campionatul din judeţul Timiş. Din păcate, pandemia a oprit competiţia, iar semnele nu sunt foarte bune nici anul acesta, spune tehnicianul Ionuţ Bosioc.

“Pentru ACS Golden Kids Bocşa, anul 2020 a fost unul promiţător. Am început să jucăm atât cu fetele, cât şi cu băieţii, în campionatul de juniori IV din judeţul Timiş. Practic, am jucat în acest campionat încă din 2019, fiind vorba despre anul competiţional 2019-2020. La băieţi nu aveam pretenţii, pentru că ei sunt abia la început, dar s-au descurcat binişor, zic eu, pentru experienţa pe care o au. În schimb, pretenţii erau la grupa de fete. În Timiş am disputat 10 jocuri, din care am obţinut 8 victorii, un egal şi o înfrângere. Toate cheltuielile de competiţie, deplasare, masă şi bareme de arbitraj, au fost suportate integral de părinţii copiilor. Fetele s-au descurcat foarte bine, pregătirea consta în trei antrenamente pe săptămână, pentru că avem şi grupe de mini şi baby-handbal. Totul a fost bine şi frumos până în martie, când a venit pandemia şi, din păcate, ne-a blocat. Am reînceput pregătirea în vară, cu acordul părinţilor şi al autorităţilor, şi am reuşit să ne pregătim până la închiderea şcolilor. Era un an promiţător, acum să vedem ce o să fie pe viitor. Cu grupa de junioare IV trăgeam speranţe să ajungem la turneul final, iar eu personal speram să ne întoarcem acasă cu o medalie. Fetele acestea au undeva la 4-5 ani de când au început activitatea handbalistică în Bocşa. Din păcate, pandemia ne-a blocat şi nu ştim ce va fi pe viitor. Sper ca odată cu redeschiderea şcolilor să ne putem relua activitatea în sală. Să vedem în ce competiţii ne vom angrena, pentru că sunt la Federaţia Română de Handbal nişte condiţii şi criterii cu care eu personal nu sunt de acord, şi nici părinţii nu sunt de acord. Sunt costuri foarte mari de deplasare, cazare, plus acele teste COVID, şi sunt foarte multe echipe din ţară, după cum am discutat cu colegi de-ai mei, care s-au înscris, dar se vor retrage din cauza costurilor imense care sunt la nivel de juniori”, a declarat antrenorul Ionuţ Bosioc.

Tehnicianul bocşean a menţionat şi singura competiţie găzduită anul trecut de Golden Kids:

“La sfârşitul lui februarie şi începutul lunii martie, am reuşit să organizăm acasă Cupa Mărţişor, o competiţie de handbal pentru junioare IV. Am chemat alături de noi cele mai bune echipe din judeţul Timiş: HC Câtu Dumbrăviţa, Generală 7 Timişoara şi Leu Giarmata. A fost o competiţie reuşită, un test benefic pentru fetele noastre. În vară, când am reluat antrenamentele, s-a văzut că fetele au continuat pregătirea acasă – pentru că am lansat tot felul de provocări pe grupurile de whatsapp pe care le avem cu sportivii – dar nu se compară antrenamentele de acasă cu antrenamentele specifice jocului de handbal din sală”, a mai spus Ionuţ Bosioc, preşedintele şi antrenorul grupării Golden Kids Bocşa.

Cele mai citite

Related Articles