Stop joc pentru echipa de handbal masculin CSM Reşiţa! Primăria a decis să retragă sprijinul financiar acordat rosso-nerilor

Echipa de handbal masculin CSM Reşiţa e în pragul desfiinţării!  Pentru că rezultatele rosso-nerilor nu sunt pe măsura cheltuielilor, Primăria reşiţeană, principalul finanţator, a decis să retragă sprijinul acordat echipei de seniori CSM Reşiţa, care a evoluat până acum în Liga Zimbrilor. Propunerea retragerii finanţării va fi supusă aprobării în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local care ar urma să aibă loc săptămâna aceasta.  Anunţul a fost făcut astăzi, printr-un comunicat de presă în care sunt explicate pe larg motivele acestei decizii:

Primarul Municipiului Reșița va convoca în această săptămână o ședință de îndată a Consiliului Local pentru a propune retragerea finanțării secției de handbal seniori, din cauza aspectelor prezentate mai jos.

De la înființare și până în prezent echipa CSM Reșița a beneficiat de stabilitate financiară și de toate condițiile pentru a obține rezultate cât mai bune și pentru a face performanță. Cu toate acestea, realizările secției de handbal seniori, în ultimul an, nu au fost cele așteptate. Acestea, precum și aspectele prezentate mai jos, au dus la această decizie:

  • deciziile abuzive și anormale ale Federației Române de Handbal de a organiza absolut toate partidele în deplasare, stil turneu, care durează câte 7 zile, ceea ce implică costuri foarte mari, iar suporterii echipei neputând să vadă nici un meci pe teren propriu;
  • nu căutăm scuze, însă echipa a fost în nenumărate rânduri dezavantajată și de arbitraj, deși Primăria Reșița și Consiliul Local Reșița au făcut eforturi mari pentru a finanța echipa din bani publici, și nu ni se pare corect ca meciurile să nu se dispute doar pe teren;
  • nu în ultimul rând, rezultatele foarte slabe înregistrate de handbaliști, aceștia câștigând doar 2 meciuri din 15 disputate, ocupând în prezent locul 15 din 16 echipe participante, deși au fost oferite toate condițiile pentru o clasare cât mai bună în campionat, atât din punct de vedere organizatoric, cât și financiar, neexistând nici un fel de datorie financiară către jucători și întreg staff-ul.

De asemenea, în urma retragerii finanțării, Primarul Municipiului Reșița și conducerea CSM Reșița vor recurge și la retragerea echipei de handbal seniori din Liga Zimbrilor. Lipsa unei asumări și a unei înțelegeri în mod profesionist a responsabilitățiilor, pe care fiecare parte implicată în acest proiect sportiv le are, determină Primăria Reșița să nu mai continue acest proiect.”

În acelaşi comunicat se subliniază că Primăria Reșița va susține în continuare centrul de copii și juniori al secției de handbal, unde sunt în jur de 100 de copii, încercând să le asigure și pe viitor cele mai bune condiții pentru a face sport de performanță. De asemenea, vor fi susţinute în continuare toate celelalte secţii al Clubului Sportiv Muncitoresc.

“Principalul finanțator și conducerea CSM Reșița susțin în continuare și secțiile de fotbal, karate, lupte, baschet, dar își dorește ca banii investiți în aceste secții să fie bine chibzuiți, iar acest lucru să se vadă în rezultatele sportivilor, indiferent de ramura sportivă. Primăria Reșița și CSM Reșița mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect – handbal seniori – și le dorește mult succes sportivilor și antrenorilor la următoarele echipe la care vor evolua”, se arată în finalul comunicatului de presă.

1 COMENTARIU

  1. Cel mai usor, dar tipic pentru PeNeLepre, este sa dai vina pe altii. Ba pe FRH, ba pe arbitri, ba pe apa de pe Barzava, ba pe vantul de pe Semenic. Alo, primarule… pune mana pe telefon si da-i un telefon fostului ministru al sportului IZMANA STROE ca el a hotarat sa se joace campionatul sub forma de turnee, nu FRH. Apoi de unde si pana unde mama dracului o scoti si pe asta cu arbitraje potrivnice? Ai vazut tu? Sa mori tu? Cine te-a mintit? Pe cine vrei sa minti tu? Si daca mai vrei sa stii echipa joaca pe masura investitiilor facute si a jucatorilor ei. Dar na, mai rsiteni, asta ati votat, asta aveti! Nu stiu cum dreaq nu v-ati invata ca dreapta distruge, ca ingroapa si ca nu construieste nimic. O dai cu sprijinirea sectiei de copii, dar e o vrajeala. O dai in continuare cu sprijinirea sectiei de baschet. Ce este Resita la baschet? Ce a fost Resita la baschet? Sau aveti vreo 2-3 afro-americani in echipa si trebuie sa-i tineti pe aia in echipa? De ce dreaq nu recunosti mai PeNeLepra ca desfiintezi handbalul ca sa tii fotbalul?

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles