Noul administrator public al judeţului Caraş-Severin, Tinu Vidaicu: O prioritate este atragerea de fonduri europene

Noul administrator public al judeţului Caraş-Severin, Tinu Vidaicu a declarat că această funcţie înseamnă pentru el o mare responsabilitate, dar şi o mare provocare.

Tinu Vidaicu a mai spus că o prioritate este atragerea de fonduri europene, fiind demarată de urgenţă proiectarea noului spital modular ce va fi construit la Staţionarul 1 din Reşiţa. Acesta va înlocui Staţionarul 3 şi va fi dedicat exclusiv tratării bolilor infecţioase, o necesitate în această perioadă, a precizat administratorul public.

Din primele zile, am început evaluarea personalului din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean, iar acest proces va dura până în februarie, înainte de testarea impusă de noua organigramă. Am avut plăcerea să observ că sunt mulți oameni dedicați, profesioniști, cu experiență, care își doresc același lucru pe care mi-l doresc și eu: să lăsăm ceva bun în urmă noastră. Nu contează deloc culoarea politică, singurele lucruri importante sunt profesionalismul și implicarea.

Simt, în urma discuțiilor cu oamenii, că este momentul să realizăm lucruri importante pentru Caraș Severin, să ducem acest județ pe care îl iubim toți la un înalt nivel european. Veniți alături de noi în acest demers ambițios de modernizare a Banatului de Munte! Este momentul ca toți aceia care vreți să dați o mâna de ajutor să vă alăturați acestei echipe.

N-o să dăm vina pe greaua moștenire, ci o să luăm de aici partea pozitivă: datoria uriașă pe care am găsit-o în administrația județului este pe cale de a fi reeșalonată. Există o portiță de scăpare pentru ca datoria aceasta să nu ne copleșească și să fie returnată într-o perioada mai lungă de timp.

O prioritate pentru noi este atragerea de fonduri europene. Sunt exemple de bună practică în România și în țările din Estul Europei. Cred cu tărie că o echipa inteligentă și bine coordonată poate atrage mulți bani de la Uniunea Europeană pentru proiectele de care avem nevoie. Nu ne lăsăm și lucrăm, ne batem pentru fiecare Eurocent! Infrastructura constituie pentru noi o prioritate, dar și celelalte sectoare care pot genera locuri de muncă și bunăstare.

A fost demarată de urgență proiectarea noului spital modular ce va fi construit la Stationarul 1 al Spitalului Județean de Urgență Reșița. Acest spital va înlocui Stationarul 3 și va fi dedicat exclusiv tratării bolilor infecțioase, o necesitate în această perioada. Le mulțumim specialiștilor și colegilor din Consiliul Județean pentru promptitudinea cu care au demarat acest proiect vital și vă asigur că facem tot posibilul să îl realizăm în timp record.

De același autor

Related Articles