Judeţul Caraş-Severin intră sub cod galben de ploi abundente, intensificări ale vântului şi ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de vreme rea. Avertizarea intră în vigoare la ora 14.00 şi este valabilă până mâine dimineaţă, la ora 08.00. Sunt vizate mai multe judeţe din ţară, între care şi Caraş-Severin.

În acest interval sunt anunţate ploi abundente, se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi local 25…35 l/mp şi izolat 40…60 l/mp. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini de peste 1700 m, în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 60…80 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.

Totodată, tot până mâine dimineaţă, la ora 08.00 a fost emis şi un cod portocaliu.  Pe crestele Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80…110 km/h, viscolind puternic și troienind zăpada și determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

De același autor

Related Articles