Proiectul de lege privind acordul comercial a primit aprobarea reginei Elisabeta a II-a

Proiectul de lege privind acordul comercial post-Brexit a fost aprobat de regina Elisabeta a II-a, a anunţat preşedintele Camerei Comunelor Lindsay Hoyle în primele ore ale zilei de joi, ceea ce înseamnă că a devenit oficial lege în Marea Britanie, informează dpa.

Legea, denumită oficial Legea Uniunii Europene (Relaţia Viitoare) 2020, stabileşte regulile comerciale dintre Marea Britanie şi UE începând cu 1 ianuarie 2021.

Miercuri, proiectul de lege a fost votat în Camera Comunelor, fiind ulterior aprobat, în a treia lectură în Camera Lorzilor, după aproape opt ore de dezbatere. La scurt timp după rezultatul din Camera Lorzilor, regina l-a aprobat, transformându-l oficial în lege.

Ca răspuns la aprobarea din partea Camerei Lorzilor, prim-ministrul Boris Johnson a mulţumit parlamentarilor şi colegilor.”Destinul acestei ţări măreţe se află acum în mod ferm în mâinile noastre”, a spus el.

“Ne asumăm această datorie cu un simţ al scopului şi cu interesele publicului britanic în centrul a tot ceea ce facem. Ziua de 31 decembrie, ora 11 pm, marchează un nou început în istoria ţării noastre şi o nouă relaţie cu UE ca cel mai mare aliat al acesteia. Ceasul acesta a sosit în sfârşit şi acum este momentul să profităm”.

Aprobarea survine după ce Uniunea Europeană şi Marea Britanie au semnat miercuri acordul comercial post-Brexit.

Comisia Europeană a propus o perioadă de aplicare provizorie până pe 28 februarie, termen care ar putea fi prelungit dacă parlamentarii urmează să îşi dea aprobarea în martie.

De același autor

Related Articles