Primele doze de vaccin anti SARS CoV-2 ajung astăzi în Caraş-Severin. Cele 270 de doze sunt pentru cele două spitale suport COVID

Primele doze de vaccin anti SARS CoV-2 vor ajunge astăzi şi în judeţul Caraş-Severin. Este vorba despre 270 de doze care vor fi împărţite celor două spitale suport COVID-19 din Caransebeş şi Oraviţa, cele două unităţi medicale, fiind primele din judeţ care vor demara procesul de imunizare în rândul cadrelor medicale începând de astăzi.

În primă fază în Caraş-Severin vor funcţia 5 centre de vaccinare, ne-a declarat prefectul de Caraş-Severin, Cristian Gâfu, urmând ca din februarie să fie organizate 16 centre de vaccinare în Caraş-Severin pentru etapa a doua, când vor fi vaccinaţi cetăţenii cu vârsta de peste 60 de ani.

Patru centre de imunizare vor funcţiona în municipiul Reşiţa, câte două în Caransebeş, Bocşa şi Oraviţa, câte unul în Moldova Nouă, Oţelu-Roşu, Băile Herculane dar şi în comunele Ezeriş, Bozovici şi Slatina Timiş.

Dimineaţă la prima oră maşina care va efectua trasportul dozelor cu vaccin se va prezenta la Spitalul Militar Timişoara, acolo unde este Centrul Regional de depozitare a vaccinul pentru zona de vest, urmând ca aceste doze să fie transportate la Spitalele din Caransebeş şi Oraviţa, primele spitale care au făcut solicitare pentru vaccinarea cadrelor medicale. În judeţul nostru astăzi, vor ajunge aproximativ 270 de doze, urmând ca programarea să se facă în funcţie de solicitare.

Eu am încredere că se vor vaccina toate cadrele medicale din judeţul nostru. Acest vaccin scos din depozit trebuie utilizat în 4 zile. Imediat după anul nou să înceapă vaccinarea şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Au fost alocate, în prima etapă judeţului nostru 1.250 de doze, urmând ca acest stoc să fie refăcut conform solicitărilor“, ne-a declarat prefectul Cristian Gâfu.

La Spitalul Municipal din Caransebeş vor fi vaccinate 160 de cadre medicale iar la Spitalul Orăşenesc Oraviţa 74. Rămâne de văzut însă la ce oră va începe mâine procesul de imunizare la cele două spitale suport COVID.

Se pun la punct ultimele detalii pentru vaccinarea anti COVID-19 în Caraș-Severin. Peste 2.000 de cadre medicale se vor imuniza.

Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a făcut o cartagrafiere în legătură cu dorința de a primi acest vaccin anti COVID-19, cadrele medicale din județul nostru și-au exprimat dorința de a se vaccina. În primul rând vorbim despre personalul medical din unitățile sanitare publice și private.

Aici, avem un total de 2.171 de persoane dintre care doresc vaccinare 1.929 de persoane. În al doilea rând, personalul medical și auxiliar din unitățile de Asistență Socială și Îngrijire, avem un total de 302 persoane care doresc să se imunizez.

Urmează personalul medical din laboratoare și imagistică medicală, aici sunt 27 de persoane dintre care 24 doresc să se vaccineze, personalul medical și auxiliar din cadrul Serviciului de Ambulanță, din 217 persoane, 197 doresc vaccinarea, personalul medical din cadrul ambulatoriile de specialite, din 44 de persoane, 39 se vor imuniza și nu în ultimul rând mai avem personal medical și auxiliar din cadrul cabinetelor medicale individuale, vorbim de medici de familie, medici specialiști un total de 265 de persoane din care 200 doresc vaccinarea împotriva SARS CoV-2″, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al DSP Daniel Botgros.

De același autor

Related Articles