[AUDIO] Sezonul nu e compromis pentru fotbalul judeţean. Viorel Lolea: “Sperăm ca în martie să începem toate competiţiile”

Anul 2020 a fost unul pierdut pentru fotbalul judeţean, din cauza restricţiilor impuse ca urmare a pandemiei.  Anteriorul campionat a fost îngheţat, iar actualul sezon nici n-a început.  Asociaţia Judeţeană de Fotbal Caraş-Severin a consemnat totuşi un plus, spune preşedintele Viorel Lolea. În 2020, fotbalul cărăşean se mândreşte cu performanţa Progresului Ezeriş, care a promovat în Liga a III-a.

“Anul acesta, fotbalul mic — aici incluzând competiţiile de copii şi juniori, precum şi cele de Liga a IV-a şi Liga a V-a —  din păcate nu s-a putut desfăşura. Noi, ca asociaţie, am fost în permanent contact cu membrii afiliaţi prin intermediul videoconferinţelor, şi am trăit cu speranţa că vom putea începe campionatele măcar  în toamnă. Din păcate, nu s-a putut. Ca un plus pentru noi, pentru fotbalul cărăşean, am reuşit să dăm totuşi o echipă campioană, Progresul Ezeriş, care a făcut cinste judeţului Caraş-Severin în jocurile din barajul de promovare de la Hunedoara. Progresul Ezeriş a reuşit un rezultat de egalitate în compania campioanei Aradului şi o victorie în compania campioanei judeţului Gorj, promovând astfel de pe locul I în Liga a III-a. În privinţa întrecerilor fotbalistice din judeţ, noi avem speranţe ca în prima decadă a lunii martie să începem toate competiţiile, adică Liga a IV-a, Liga a V-a şi campionatele de copii-juniori. Aşteptăm din partea Ministerului Tineretului şi Sportului să ni se dea undă verde pentru a putea da drumul la competiţii efectuând testele rapide, care nu sunt aşa de costisitoare, în jur de 5 euro pentru fiecare jucător. Vestea ne-a bucurat, dându-ne speranţa că, după un an de pauză, vom putea relua activitatea fotbalistică. În urma consultărilor cu membrii afiliaţi, probabil că vom desfăşura campionatul doar cu un tur, într-o singură manşă, urmând să desfăşurăm apoi o finală între primele două clasate, sau semifinale cu primele patru, ca să putem da şi o campioană judeţeană”, a precizat Viorel Lolea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin.

De același autor

Related Articles