Sătmăreanul Emanuel Gyenes e gata pentru o nouă aventură pe două roţi! În 3 ianuarie va lua startul la Raliul Dakar

Bikerul Emanuel Gyenes se pregăteşte pentru o nouă ediţie a Raliului Dakar, cea mai dură competiţie cu motor din lume. Sportivul sătmărean a ajuns deja în oraşul Jeddah din Arabia Saudită, unde va începe aventura motorizată de aproape 8000 de km.  

“Emanuel Gyenes se află deja în Jeddah, punctul de start, dar şi de finiş al Raliului Dakar 2021. Sportivul sătmărean va participa la cea de-a 43-a ediţie a celei mai solicitante competiţii din motorsport din postura de campion en titre al categoriei Malle Moto, dar şi ca legendă Dakar”, se precizează într-un comunicat de presă.

Anul 2020 a început bine pentru Mani Gyenes, el încheind Dakar 2020 victorios la clasa în care s-a înscris şi pe locul 29 la general, dintr-un total de 96 de concurenţi. Ulterior însă, lucrurile s-au complicat din cauza pandemiei, pregătirile fiind întrerupte aproape o jumătate de an. La începutul lunii iunie, sportivul sătmărean a suferit şi o fractură la piciorul drept şi a fost nevoit să se deplaseze cu ajutorul cârjelor timp de patru luni. Odată scăpat de cârje, el a reînceput antrenamentele, dublate de sesiunile de recuperare, iar posibilitatea unei participări în Dakar 2021 a redevenit un obiectiv.

Sătmăreanul a zburat spre Jeddah în 26 decembrie. Deşi nu se simte recuperat 100% după accidentare, Gyenes e foarte optimist şi aşteaptă cu nerăbdare cursa.

“Pe 3 ianuarie 2021 voi lua startul pentru a 11-a oară în cea mai dură aventură din motorsport. Vă mulțumesc mult pentru mesajele de încurajare primite din iunie încoace. Multumesc tuturor celor care îmi sunt alături în această provocare!”, a scris el pe pagina sa de socializare.

În 2021, cea mai dificilă competiţie enduro din lume se va desfăşura între 3 şi 15 ianuarie. Concurenţii vor avea de parcurs 7.650 de kilometri în cele 12 zile de concurs. Cu aproape 4.800 de kilometri de probe speciale, traseul Dakar 2021 va forma o buclă, atât startul, cât şi sosirea având loc în oraşul Jeddah.

La fel ca şi anul acesta, Mani Gyenes va evolua pe o motocicletă KTM şi are ca obiective clasarea pe podium la clasa Malle Moto şi o poziţie în top 30 în clasamentul general. 

foto: facebook Emanuel Gyenes – Mani

De același autor

Related Articles