Autoritățile din Caraș-Severin se pregătesc pentru desfășurarea campaniei de imunizare împotriva noului coronavirus. Se pun la punct ultimele detalii. Direcția de Sănătate Publică a aflat câte cadre medicale vor spune acum, în primă fază, DA vacinării.

Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a făcut o cartagrafiere în legătură cu dorința de a primi acest vaccin anti COVID-19, cadrele medicale din județul nostru și-au exprimat dorința de a se vaccina. În primul rând vorbim despre personalul medical din unitățile sanitare publice și private.

Aici, avem un total de 2.171 de persoane dintre care doresc vaccinare 1.929 de persoane. În al doilea rând, personalul medical și auxiliar din unitățile de Asistență Socială și Îngrijire, avem un total de 302 persoane care doresc să se imunizez.

Urmează personalul medical din laboratoare și imagistică medicală, aici sunt 27 de persoane dintre care 24 doresc să se vaccineze, personalul medical și auxiliar din cadrul Serviciului de Ambulanță, din 217 persoane, 197 doresc vaccinarea, personalul medical din cadrul ambulatoriile de specialite, din 44 de persoane, 39 se vor imuniza și nu în ultimul rând mai avem personal medical și auxiliar din cadrul cabinetelor medicale individuale, vorbim de medici de familie, medici specialiști un total de 265 de persoane din care 200 doresc vaccinarea împotriva SARS CoV-2″, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al DSP Daniel Botgros.

Vă reamintim că prefectul Cristian Gâfu aşteaptă demararea campaniei de imunizare şi în Caraş-Severin. Reprezentantul Guvernului în teritoriu este hotărât să-şi facă acest vaccin fără să stea pe gânduri şi îndeamnă cărăşenii să-i urmeze exemplul pentru că doar prin imunizare putem scăpa de pandemie.

În Caraş-Severi vor funcţiona în prima fază 16 centre de imunizare plus centrele de vaccinare din spitale.