Peste 25.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră vor acţiona în perioada Crăciunului pentru prevenirea SARS CoV-2

Peste 25.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri vor acţiona în medie zilnic în perioada Crăciunului, numărul angajaţilor Ministerului de Interne mobilizaţi în aceste zile este în creştere cu 4.000 faţă de anii trecuţi.

În echipe mixte cu jandarmi, poliţişti locali, pompieri şi cu reprezentanţi ai DSP vor continua controalele în centrele comerciale, în pieţe, în mijloacele de transport în comun şi la terase sau restaurante pentru descurajarea organizării unor activităţi care ar putea contribui la răspândirea coronavirusului.

În ultimele 24 de ore s-au organizat peste 1.300 de acţiune de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară, fiind vizaţi peste 200 de operatori de transport de persoane, 5.700 restaurante terase şi fast-food-uri, zeci de mii de persoane.

Peste 5.600 de sancţiuni s-au aplicat pentru nerespectarea măsurilor privind protecţia individuală, carantina sau izolarea, în total amenzile fiind în valoare de aproape un milion de de lei.

Cele mai citite

Related Articles