Cu ocazia Zilelor europene ale vaccinării în România, în perioada 25-27 decembrie, vor fi organizate, în București și în toate regiunile țării, o serie de activități menite să marcheze debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. Acțiunile vor începe vineri, 25 decembrie, odată cu intrarea în țară, prin Vama Nădlac 2 (județul Arad) a primelor 10.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19.

Sâmbătă, 26 decembrie, vaccinurile vor ajunge la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19.

Vaccinarea începe în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19. În aceeași zi, acțiuni similare vor fi organizate și în celelalte nouă spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19:

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase dn Braşov; Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, București; Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” din Bucureşti, inclusiv secţia externă modulară Pipera; Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca; Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa; Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Craiova; Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi; Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” din Baia Mare; Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava; Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara, inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara.

Evenimentele vor fi transmise live pe toate paginile de Facebook instituționale ale Guvernului României. Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.