În seara din Ajunul Crăciunului, Opera Naţională Română din Timişoara (ONRT) va deschide uşile publicului de pretutindeni cu colinde tradiţionale româneşti, împletite în multiculturalitatea bănăţeană cu cele germane, maghiare sau cehe, în cadrul spectacolului ‘Crăciun la Operă’.

Este o perioadă foarte grea, dar încercăm să învingem stresul cu ceea ce putem noi. Opera Naţională Română din Timişoara îşi întâmpină publicul, cu umilinţă de data aceasta; vom bate la uşi, iar dacă veţi deschide uşa, colegii mei şi cu mine vă vom colinda diseară cu un repertoriu cât se poate de neaoş, multe din colindele tradiţionale româneşti sunt chiar şi cu inflexiuni bănăţene, din tradiţia corală bărbătească bănăţeană. În contextul de faţă am ales anul acesta să cânte Corala ‘Contraste’, sub coordonarea muzicală a lui Vasile Bădescu, solişti vor fi Gabriella Varvari, Dan Patacă, Costin Ifrim, Iulian Iosip, Adrian Boba şi Marius Zaharia. Repertoriul va fi tot adaptat, în spiritul bunei înţelegeri dintre culturi în Banat, vor fi şi colinde în limba germană, maghiară, un colind în limba cehă, în limba italiană, Stille Nacht, şi totul se va încununa cu apoteoticul ‘O, ce veste minunată!’, intonat de toţi, într-un cadru scenografic cât se poate de apropiat publicului nostru‘, a declarat joi, pentru AGERPRES, managerul ONRT, Cristian Rudic.

Pe afişul spectacolului mai apar Corul de bărbaţi al ONRT condus de Laura Mare, Incanto Quartetto, avându-l coordonator muzical pe Ovidiu Rusu, într-un cadru scenografic semnat de Dragoş Buhagia.

Spectacolul va fi transmis de la ora 19,00, online, pe paginile de Facebook şi YouTube ale ONRT.