[FOTO-AUDIO] Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii, marcată la Reşiţa!

Evenimentul s-a desfăşurat pe platoul fostei Unităţi de Rachete Antiaeriene Sol-Aer 17. Unitatea militară a fost unul dintre locurile în care s-au consumat cele mai sângeroase scene din Reșița. Șapte soldați au murit, începând cu noaptea de 21 decembrie, după ce unitatea a fost atacată şi a fost supusă mai multor diversiuni.

Adevărul despre Revoluţia din 1989 nu se cunoaşte nici acum, la 31 de ani distanţă. Generalul de brigadă Vasile Cocoşilă, comandantul de atunci al Unităţi de Rachete Antiaeriene Sol-Aer 17 din Reşiţa, a declarat pentru Radio Reşiţa că unul din cei 7 militari căzuţi la datorie, a fost împuşcat cu gloanţe care nu se aflau în dotarea armatei.

Ceremonia de azi „de la rachete” s-a desfăşurat fără public numeros, având în vedere normele de distanţare socială şi măsurile sanitare în vigoare. Totuşi, au fost prezenţi militari activi şi în rezervă, reprezentanţii asociaţiilor de revoluţionari şi ai structurilor din MAI.

Slujba de pomenire a fost oficiată de preotul militar Nicolae Petrişor. Ceremonia, organizată de Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, Filiala Judeţeană Caraş-Severin „Alexandru Ioan Cuza”, s-a încheiat cu depunerea de coroane la monumentul eroilor.

22 decembrie marchează Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii, stabilită prin Legea nr. 273 din 7 decembrie 2011.

Cele mai citite

Related Articles