Se fac pregătiri intense şi în judeţul Caraş-Severin pentru demararea campaniei de vaccinare împotriva SARS CoV-2. În judeţul nostru vor funcţiona în prima fază 16 centre de imunizare plus centrele de vaccinare din spitale. Instituţia Prefectului aşteaptă să apară ordinul de la Ministerul Sănătăţii ca să poată publica locaţiile în care oamenii se pot imuniza.

Prefectul Cristian Gâfu îşi va face acest vaccin fără să stea pe gânduri şi îndeamnă cărăşenii să-i urmeze exemplul.

Vaccinarea nu este obligatorie dar este o obligaţie morală, a nostră să facem tot ceea ce este posibil ca să dispară acest virus. Eu personal voi fi una dintre primele persoane care se va vaccina. În Caraş-Severin vor funcţiona în prima fază 16 centre de vaccinare a persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, plus centrele de vaccinare din spitale.

Acum, aşteptăm de la Ministerul Sănătăţii să apară ordinul prin care aceste centre sunt nominalizate şi le vom face cunoscute populaţiei. Oamenii trebuie să se vaccineze pentru stoparea acestei pandemii”, ne-a declarat prefectul Cristian Gâfu.

Primele doze de vaccin vor ajunge în România în 26 decembrie, iar în 27 decembrie începe vaccinarea cadrelor medicale din spitalele de primă linie.