Morga mobilă amplasată într-un agregat frigorific este funcţională la Spitalul Municipal din Caransebeş. Cel mai des este folosită la sfârşit de săptămână atunci când morga unităţii medicale rămâne fără locuri libere din cauza deceselor de SARS CoV-2. Morga mobilă are 8 spaţii de depozitare şi a fost amplasată în curtea spitalului, ne-a declarat managerul Valentina David.

Spitalul Municipal din Caransebeş a mai achiziţionat şi un procesator de ţesuturi şi un aparat automat de colorat lame pentru secţia de anatomie patologică, aparatură extrem de necesară pentru efectuarea unor analize complexe.

De la începutul pandemiei şi până în prezent Spitalul Municipal din Caransebeş a avut o activitate intensă. Peste o mie de pacienţi cu SARS CoV-2 au fost internaţi în această unitate şi 115 au decedat din cauza virusului. Cadrele medicale deşi extenuate continuă lupta deoarece numărul pacienţilor care au nevoie de îngrijiri medicale a început să crească din nou, ne-a declarat managerul Valentina David. La ora actuală 75 de persoane cu SARS CoV-2 sunt internate în cadrul Spitalului Municipal Caransebeş, 6 sunt la ATI.