China plănuieşte să vaccineze anti-COVID-19 50 milioane de persoane din grupe prioritare înainte de startul sezonului călătoriilor prilejuite de Noul An chinezesc, transmite vineri Reuters, citând publicaţia South China Morning Post.

Beijingul are în plan să distribuie 100 milioane de doze de vaccinuri dezvoltate de companiile chineze Sinopharm şi Sinovac Biotech, scrie cotidianul. China a autorizat pentru utilizare de urgenţă două vaccinuri candidat de la Sinopharm şi unul de la Sinovac Biotech. Un al patrulea, dezvoltat de CanSino Biologics, a fost aprobat pentru a fi folosit în cadrul armatei.

South China Morning Post mai scrie că oficialilor li s-a cerut să încheie administrarea primelor 50 milioane de doze până la 15 ianuarie, iar a celorlalte 50 de milioane până la 5 februarie.

Inocularea în masă a grupelor prioritare – personal medical, poliţişti, pompieri, vameşi, bagajişti, personal din transport şi logistică – are ca scop să reducă riscul de răspândire a bolii în timpul tradiţionalei vacanţe anuale de o săptămână, explică SCMP. Provincia Sichuan ar putea începe vaccinarea persoanelor vârstnice şi a celor cu boli cronice la începutul lunii viitoare, după ce va încheia administrarea acestuia la grupele prioritare, au declarat oficiali.AGERPRES