evaluare-nationala-2014

Simulările examenelor naţionale vor începe vor începe astăzi, când elevii claselor a VIII-a vor susţine simularea evaluării naţionale la Limba şi literatura română. În judeţul Caraş-Severin proba se va desfăşura în 79 de unităţi de învăţământ, iar lucrările vor fi corectate în 3 centre: la Şcoala Gimnazială nr. 2 din Reşiţa, la Liceul CD Loga din Caransebeş şi la Liceul Teoretic General Dragalina din Oraviţa, ne-a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Ioan Moatăr. Simularea se va desfăşura în condiţii concrete de examen: accesul elevilor în sala de clasă va fi admis până la ora 8,30, proba va începe la ora 9, iar elevii vor fi supravegheaţi de 2 asistenţi şi de camere video. Miercuri este programată simularea la Matematică, iar pe 20 februarie cea la Limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale. Potrivit calendarului simulărilor aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, rezultatele vor fi afişate pe 7 martie.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a 11-a şi a 12-a va începe pe 3 martie cu proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 4 martie este programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă, iar pe 5 martie proba scrisă obligatorie a profilului. Pe 7 martie va avea loc simularea probei scrise la alegere a profilului şi specializării iar pe 14 martie vor fi anunţate rezultatele.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ioan Moatăr, notele obţinute nu vor fi trecute în catalog, simulările având scopul de a-i obişnui pe elevi cu condiţiile de examen. (Karina Tincul)

Ioan Moatăr: