Gimnastica juvenilă din România a încheiat anul cu un succes care face uitate toate greutăţile întâmpinate de-a lungul acestui sezon. Este opinia tehnicianului Adrian Meleancă, antrenorul coordonator al lotului naţional olimpic de juniori de la Reşiţa. Gabriel Burtanete a cucerit aurul european la sărituri, dar toţi juniorii prezenţi la marea competiţie  din Turcia şi-au făcut datoria, spune Meleancă.

“În primul rând, pot să spun că a fost o perioadă foarte grea în acest an, o perioadă dificilă, nemaiîntâlnită. Cât priveşte concursul de la Europene, pot să spun că în prima zi nu a fost chiar aşa de reuşit, am prins totuşi mai multe finale pe aparate, iar băieţii în finale s-au comportat bine. Până la urmă, Gabriel Burtanete şi-a confirmat valoarea la sărituri şi am reuşit să  luăm titlul european. Am mai fost foarte aproape de podium, chiar pot să spun că la inele meritam să fim pe podium, chiar şi la sărituri ar fi meritat Robert, dar ăsta e concursul. Mergem mai departe, mai multă muncă, iar de la anul sperăm şi la mai bine. De sâmbătă vom pleca acasă de sărbători şi am programat să ne întoarcem în data de 7 ianuarie, când vom merge într-un cantonament pe munte. După aceea ne vom întoarce la Reşiţa ca să ne continuăm munca la lotul de juniori”, a precizat tehnicianul Adrian Meleancă, antrenor care a însoţit echipa de juniori a României la Campionatele Europene de la Mersin.

La rândul său, fostul mare campion Dan Grecu, supervizorul centrului de la Reşiţa, s-a declarat mulţumit de rezultatele din Turcia, şi în special de constanţa campionului Gabriel Burtanete.

“În principiu, da, sunt mulţumit, având în vedere condiţiile în care s-a desfăşurat concursul, participarea, dar şi lipsa unui gimnast bun de la noi, care era om de echipă.  Din păcate, el a fost depistat pozitiv la testul PCR. Din păcate, asta a fost, n-am avut ce face.  Din punctul meu de vedere, e totuşi un an câştigat, bine că s-a terminat aşa. Le doresc la copii în continuare să fie sănătoşi, să nu se mai întâmple cum s-a întâmplat cu Gabriel Burtanete, la antrenamentul pe podium. Un accident care l-a scos din concursul individual, dar el a confirmat că la sărituri rămâne cel mai bun, şi din lume, şi din Europa”, a declarat Dan Grecu.

Aurul cucerit de juniorul Gabriel Burtanete este singura medalie adjudecată de România la Campionatul European. Dintre seniori, cel mai aproape de podium a fost Marian Drăgulescu, care s-a clasat pe locul patru la sărituri.

foto: COSR