Robert Lewandowski a încântat lumea fotbalului cu goluri spectaculoase şi soluţii ingenioase în careurile adverse – iar evoluţiile sale din 2020 l-au adus în prim-planul Galei Premiilor Golden Boy, organizate anual de publicaţia italiană Tuttosport. Atacantul polonez al lui Bayern Munchen a fost recompensat cu titlul Golden Player.

„Sunt bucuros că am primit acest titlu. Am avut un an fantastic cu FC Bayern Munchen, iar premiul acesta e răsplata pentru toată munca de pe teren”, a declarat jucătorul de 32 de ani care a marcat anul acesta 41 de goluri şi dat 12 pase de gol.

Alături de Lewandowski, s-a numărat printre premianţi şi un alt reprezentant al clubului bavarez. Karl-Heinz Rummenigge, preşedintele Consiliului de Administraţie al lui Bayern, a fost laureatul categoriei Cel mai bun manager european.

„Este o mare onoare, acest premiu reflectă povestea fotbalistică şi economică de succes pe care noi, toţi cei de la Bayern, am creat-o. Premiul nu îmi revine doar mie, ci întregului club, cu toţi cei implicaţi în activitatea sa. Vreau să mulţumesc prestigioasei publicaţii Tuttosport şi să urez tuturor italienilor un Crăciun fericit. Sperăm cu toţii ca în curând să putem să ovaţionăm împreună în tribune, pe marile stadioane ale lumii, în 2021”, a spus fostul mare jucător, acum în vârstă de 65 de ani.

Italienii se vor putea reîntâlni cu Lewandowski şi Rummenigge în februarie anul viitor, când Bayern o va înfrunta pe Lazio în optimile Champions League.

foto: facebook FC Bayern Munchen