Noua procedură de întocmire, avizare şi aprobare a raportului de inspecţie fiscală a fost publicată în Monitorul Oficial, a anunţaţ luni, într-un comunicaţ Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, actul normativ reglementează procedura internă de lucru a organelor de inspecţie fiscală şi responsabilizează funcţionarii publici implicaţi în această activitate, în vederea asigurării transparentizării activităţii de inspecţie fiscală.

De asemenea, prin această procedură menţionată, sunt reglementate şi situaţiile în care apar divergenţe între organele fiscale în stabilirea corectă a stării de fapt fiscale la un contribuabil verificaţ precum şi modalitatea de soluţionare a acestora, prin consensul opiniilor între reprezentanţii echipei de inspecţie fiscală, şeful de serviciu şi conducătorul activităţii de inspecţie fiscală.

ANAF precizează că, prin aplicarea procedurii de întocmire, avizare şi aprobare a raportului de inspecţie fiscală, efectul scontat este de creştere a calităţii actului de inspecţie fiscală.