[FOTO] Vicepreședintele CJ, Dan Stan, a pierdut lupta cu boala, anunță Ministrul Marcel Vela: “După o lungă suferință, inima sa mare, dar obosită, a cedat”

Din păcate, acest an 2020 ne-a furat bucuria  vieții, pandemia a afectat întreaga planetă și atunci când cifrele zilnice ce insumează vieți pierdute din cauza SARV COV 2 și mai ales când în spatele unei cifre este un prieten, amic, sau camarad, emoția și suferința devin copleșitoare…

Astăzi, în Banatul de Munte, ziua a început cu o veste tristă, anunțată chiar de Ministrul Afacerilor Interne , Ion Marcel Vela, pe pagina domniei sale de socializare:

“Dragi prieteni,

Din păcate, astăzi nu pot să vă salut cu “Bună dimineața!”

Pentru că sunt foarte trist și am acel sentiment de gol în suflet, pe care îl ai atunci când pierzi pe cineva drag.Un prieten, un camarad, un om special, un adevarat român și patriot ne-a părăsit și s-a ridicat la Cer! Avocatul Dan Stan, un profesionist desăvârșit, liberal și prieten vechi, un caracter deosebit, de o corectitudine rară, un OM care a fost mereu aproape de semeni și nevoile lor a plecat… Subsecretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne, a fost alături de mine în toate momentele grele, în special în gestionarea Stării de Urgență. Am încercat, împreună, să facem o lume mai bună, mai sănătoasă și să salvăm cât mai multe vieți. Actual vicepreședinte al Consiliului Județean, el s-a întors în octombrie acasă, ca să fie alături de noul președinte al CJ, cu dorința si speranța de a face din Caraș-Severin un județ mai bun. SARS COV 2, acest inamic, virus pervers și invizibil, s-a răzbunat! După o lungă suferință, inima sa mare, dar obosită, a cedat în această dimineață, la ora 4:30, la spitalul de boli infecțioase din Timișoara.

Dan nu mai este printre noi!

Camarade drag, mergi în pace printre îngeri, către Rai!

Dumnezeu să te odihnească!”

Edilul Reşiţei, Ioan Popa şi preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca şi-au exprimat durerea: “Administrația și învățământul cărășean au pierdut astăzi un om de valoare, care a muncit cu bună-credință pentru comunitatea noastră. Avocatul Dan Stan a fost un coleg, un prieten, dar, mai presus de orice, un OM bun! Drum lin spre lumină! Sincere condoleanțe familiei îndurerate!”

Deasemenea şi alte personalităţi locale şi administrative, colegi de partid şi-au exprimat compasiunea alături de întreaga comunitate.

Proaspăt ales vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin,avocatul Dan Stan are un CV impresionabil, făcând parte din mediul academic și administrativ al județului, respectat și admirat de colaboratorii si prietenii săi.

În vârstă de 57 de ani, tată şi soţ, a fost absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie „Al.I.Cuza” din Bucureşti, promoţia 1993, iar din anul 1996 şi-a desfăşurat activitatea ca şi consilier juridic în cadrul mai multor societăţi comerciale cu capital mixt român-străin, dobândind o bogată experienţă în ceea ce priveşte dreptul comercial şi al încheierii contractelor comerciale  şi civile.

Din anul 1998 a activat în  funcţii directoriale juridice al unei autorităţi publice judeţene, experienţa acumulată în sfera dreptului administrativ şi al tehnicii legislative recomandându-l ca un specialist al contenciosului administrativ.
De asemenea, a participat la mai multe stagii de pregătire şi perfecţionare în ţară şi străinătate pe problematicile administraţiei publice şi ale drepturilor omului, inclusiv la Consiliul Europei de la Strasbourg.Stagiile de la Institutul Internaţional pentru Drepturile Omului-2001 şi cel de la Consiliul Europei-2002 i-au dat posibilitatea familiarizării cu procedurile de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, ulterior redactând mai multe plângeri la această instanţă europeană, inclusiv împotriva altor state semnatare ale Convenţiei europene pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului (Franta, Portugalia).

A fost cadru didactic asociat la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa şi Universitatea de Vest din Timişoara.
Este autor al mai multor lucrări şi articole de specialitate juridică publicate în edituri şi reviste recunoscute de către CNCSIS, iar din anul 2006 este doctor în drept internaţional.

De astăzi, Dan Stan ne priveghează din Cer, lăsând în urma sa o familie îndurerată , dar și o viață dedicată Banatului de Munte!

Dumnezeu să-l așeze între Oștile Sale Cerești și să-i întărească pe cei dragi!

Condoleanțe familiei!

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles