Poliţiştii din Caraş-Severin desfăşoară acţiuni de prevenire şi combatere a evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau substanţe psihoactive la volan.

Ieri, 10 decembrie 2020, în jurul orei 10.30, polițiști de la Serviciului Rutier au oprit pentru control pe DN 6, în localitatea Sadova Veche, o autoutilitară ce tracta o semiremorcă, condusă de un bărbat de 60 de ani din Bulgaria, care la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus de polițiști la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Acestuia i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării, iar polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și continuă cercetările în acest caz.

Tot ieri, 10 decembrie 2020, în jurul orei 17.00, polițiști de la Biroul Rutier Caransebeș au depistat pe strada Cloșca din oraș, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani din județul Suceava, care la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 1,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Vă reamintim că persoanele depistate conducând sub influența alcoolului, care la testarea cu aparatul etilotest au o valoare a alcoolemiei cuprinsă între 0,01 și 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat sunt pasibile de a fi sancționate contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 lei și 3.045 lei.

La o valoare a alcoolemiei care depășește 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii întocmesc dosar penal, iar pedeapsa prevăzută de Codul penal este închisoarea de la 1 la 5 ani sau amenda.

În ambele cazuri, permisul de conducere este reținut în vederea suspendării pentru 90 de zile, fără drept de circulație.

Recomandăm conducătorilor auto să respecte legea și să nu se urce la volanul autoturismului după ce au consumat băuturi alcoolice, pentru a-și proteja propria viață și pe a celorlalți participanți la trafic.

FOTO: Arhiva