Turism balnear fără tratamente SPA și acces la piscine. Hotelierii din Băile Herculane vin cu alte oferte de sărbători

Unul dintre produsele turistice pentru care România este vestită în lume este turismul balnear și de sănătate (health&spa tourism). O treime dintre resursele balneare ale Europei se află în România și, chiar dacă țara noastră nu este la fel de dibace ca alte destinații europene în a promova acest tip de turism în rândul turiștilor străini, există o serie de factori care o recomandă ca destinație balneară, de spa și wellness de top.

Pandemia a lovit puternic însă acest sector, deși sezonul estival a adus mai mulți turiști decât se așteptau hotelierii, măsurile de siguranță impuse au redus la jumătate locurile de cazare. Odată cu venirea iernii însă, aceștia trebuie să regândească oferta de sărbători. Terasele sunt închise, tratamentele SPA și accesul la piscinele interioare sunt interzise din cauza pandemiei de COVID-19. În plus, turiștii nu mai fac rezervări cu luni de zile înainte, ci se hotărăsc pe ultima sută de metri.

Pentru a supraviețui în această perioadă, pachetele de sărbători includ acum concursuri cu premii, plimbări cu trăsura și chiar prețuri mai mici, spune Laura Pătru, manager marketing al grupului Bacolux Hotels.

Laura Pătru

Interdicțiile privind tratamentele SPA și accesul la piscine ne încurcă și ne fac existența puțin mai dificilă, tuturor. Dar, până când situația se va schimba, vom respecta tate aceste norme. A fost mai dificil pentru noi când a venit iarna și nu am mai putut să beneficiem nici de terasă și nici să oferim celelalte facilități ca SPA și piscine interioare, adică nimic pe bază de apă ceea ce ne definesc de fapt în Băile Herculane. Dar, suntem norocosi că este o zonă apreciată și oamenii continuă să vină chiar și fără aceste facilități. Avem rezervări pentru sărbătorile de iarnă, iar acum pachetele conțin partea de entertainment, adică muzică, concursuri și plimbări cu caleașca. Avem și tarife ceva mai mici decât în anii trecuți. Atât cât se poate încercăm să păstrăm sărbătorile cât mai aproape de ceea ce știau oaspeții noștri că se întâmpla în anii trecuți“, a declarat Laura Pătru, manager marketing al grupului Bacolux Hotels.

În 2020, numărul turiștilor care au frecventat hotelurile din stațiunile balneare ca Băile Herculane, Tușnad, Vatra Dornei, Băile Govora, Sovata, Călimănești, Techirighiol, a fost mai mic cu 60% decât anul trecut.

sursa foto – Bacolux Hotels/Facebook

Cele mai citite

Related Articles