Confruntați cu venituri reduse sau activitate întreruptă din cauza pandemiei, reșițenii nu rămân însă datori la stat. Deși încasările la taxe și impozite sunt puțin mai scăzute față de aceeași perioadă a anului trecut, Reșița stă destul de bine la capitolul finanțe.

De altfel măsurile restrictive privind spațiile publice au dus chiar la o creștere a plăților online, folosind platforma ghișeul.ro, declară șeful Direcției de Impozite și Taxe al primăriei Reșița, Florin Brabete. Ca întodeauna la final de an, cele mai mari încasări provin din impozitele pe mașini, locuințe și terenuri.

Reducere de 50% la impozitul pe clădiri pentru proprietarii afectați de pandemia de COVID-19.

Florin Brabete

Pentru a veni în sprijinul proprietarilor spaţiilor comerciale sau de producţie din Reşiţa a căror activitate a fost afectată de pandemia de covid-19 în perioada stării de urgenţă şi de alertă, Consiliul Local Reșița a hotărât acordarea unei reduceri cu 50% a impozitului pe clădiri.

Cererile se depun până la data de 21 decembrie inclusiv, la ghiseele Direcţiei taxe şi Impozite. De asemenea, vor fi ataşate şi declaraţiile cu actul normativ în baza caruia a fost închisă partial sau total activitatea.