Gheorghe Tadici va rămâne la cârma reprezentativei feminine de handbal a României

Gheorghe Tadici

Preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, sâmbătă, că antrenorul Gheorghe Tadici va rămâne la echipa naţională feminină în campania de calificare la CE din 2014, care va avea loc în Ungaria şi Croaţia în luna decembrie.

“Avem antrenor la echipa naţională, Gheorghe Tadici, care este sub contract şi are obiectiv de calificare la turneul final al Campionatului European din acest an. Cel puţin în această campanie, va fi la echipa naţională. Astăzi (sâmbătă – n.r.) am discutat cu dânsul şi vom încerca să-i asigurăm toate condiţiile necesare la echipa naţională”, a declarat Alexandru Dedu..

Preşedintele FRH a avut o întâlnire cu selecţionerul la Ploieşti, unde HC Zalău a evoluat cu echipa locală în etapa a XVII-a a Ligii Naţionale, învingând cu 28-21.

În urmă cu câteva zile, selecţionerul Gheorghe Tadici declara că îşi doreşte să se retragă de la echipa naţională.

“Vă declar în premieră că îmi doresc să mă retrag de la naţională. Este o decizie pe care am discutat-o cu staful meu şi cu domnul Gaţu acum douăsprezece zile. Mai stau vreo două-trei zile, aşa am convenit şi cu actualul preşedinte al federaţiei, Alexandru Dedu. Vreau să vad şi strategia lor, dar în proporţie de 95 la sută mă retrag şi vreau să se înţeleagă bine că nu sunt nici demis, nu sunt nici dat afară. Eu am contract în derulare până în 2016”, declara Gheorghe Tadici în urmă cu câteva zile pentru Sălăjeanul TV.

El a fost ales în funcţie de Consiliul de Administraţie al FR Handbal în iunie 2012 având contract semnat pe patru ani, cu obiectiv principal de calificare la JO de la Rio. Secundul său este antrenorul reşiţean Florin Pera.

În aceste zile se află la Bucureşti tehnicianul danez Jakob Vestergaard, care a antrenat echipa Oltchim Râmnicu Vâlcea în sezonul trecut, despre prezenţa acestuia la un seminar organizat de CSM Bucureşti speculându-se că ar avea legătură şi cu o eventuală negociere pentru preluarea naţionalei României.

(Sursa: Mediafax)

(Daniel Babun)

De același autor

Related Articles