[FOTO] Sabin Dorohoi: ”Căutăm un băiat de 10 ani şi o fetiță de 5 ani, pentru un rol într-un film. Cei care vor participa la casting o pot face pe pagina oficială www.wtscinema.com!”

Se caută un băiat de 10 ani şi o fetiță de 5 ani, pentru un rol într-un film. Fetița trebuie să cunoască foarte bine limba germană. Copiii trebuie să locuiască în Timișoara sau Reșița.

Regizorul și producătorul de film bănățean Sabin Dorohoi, lansează un concurs de casting pentru copiii din Timișoara și Reșița: ”Căutăm un băiat de 10 ani şi o fetiță de 5 ani, pentru un rol într-un film. Vârsta copiilor e importantă! Băiatul trebuie să fie foarte natural în fața camerei și fetița trebuie să fie vorbitoare nativă de limba germană sau să cunoască foarte bine această limbă.”

 Înscrierile se fac până pe 23 decembrie 2020!

Regizorul filmului este Sabin Dorohoi, bănățean și reșițean la origine, care acum lucrează la Bucureşti. A produs filme și documentare premiate sau selecționate internațional la festivaluri de film din întreaga lume: Los Angeles, Cannes, Palm Springs, Geneva, Montpellier, Capalbio, Reykjavik, Chicago, Geneva, Roma, Berlin, Paris, Vilnius, San Francisco, Regensburg sau Mexico. În ultimii ani a realizat trilogia de documentare turistice ”Banatul Montan” și documentarul de aventura ”SW!M” despre performanța românului Avram Iancu de a înota toată lungimea Dunării fără costum de neopren.

În anul 2021 Sabin Dorohoi va realiza un film artistic în Banat despre dramele copiilor ai căror părinți lucrează în străinătate.

Acest nou proiect continuă tematica socială pe care regizorul a abordat-o în cunoscutul scurtmetraj ”Calea Dunării” și videoclipul ”Voltaj – De la Capăt” care a reprezentat România la Eurovision Viena 2015. Doar că de această dată va fi un film de lungmetraj, mult mai elaborat și mai complex comparativ cu scurtmetrajul.

”Personajul principal al filmului este o mamă care îngrijește o bătrână în Germania și totodată s-a atașat de micuța nepoțică a acesteia, o fetiță veselă de 5 anișori. Femeia are un băiat de 10 ani în România care fuge de acasă de dorul ei și astfel începe intriga filmului. Cei doi copii pe care îi căutăm vor interpreta aceste două roluri: fetița din Germania și băiețelul din România. De aceea fetița pe care o căutăm trebuie să cunoască foarte bine limba germană. Filmările se vor desfășura în Banat, și acesta e motivul pentru care toți copii trebuie să locuiască fie în Timișoara fie în Reșița”, afirmă Sabin Dorohoi.

Cei care vor să se înscrie la concursul de casting trebuie să citească cu atenție regulamentul de participare pe pagina oficială www.wtscinema.com și să urmeze cei trei pași care sunt descriși acolo. Pe scurt copiii trebuie să trimită pe email sau Whatsapp un acord semnat al părinților și să se filmeze cu telefonul cum povestesc o scurtă întâmplare cu mama. Atenție, data limită de înscriere este 23 decembrie 2020! Toate detaliile necesare pentru înscrierea în concursul de casting pentru copii se găsesc pe www.wtscinema.com .

”Din experiența altor proiecte, recomandăm celor care doresc să participe la concursul de casting să se înscrie cât mai repede și să nu aștepte să se apropie data finală de 23 decembrie 2020! Mult succes!”, încheie regizorul Sabin Dorohoi.

Cu Sabin Dorohoi ne vom întâlni sâmbătă 12 decembrie la emisiunea “Prietenul de la 20:20”!

A rămas un Prieten al radioului reşiţean, Sabin este unul dintre mesagerii Banatului de Munte căruia îi promovează frumuseţea, istoria şi oamenii prin toate filmele sale, dar şi un mesager al românismului şi al eternităţii acestor locuri mioritice.
Modest, întotdeauna altruist şi deschis provocărilor, artistul nostru este îndrăgit de cei care ajung să-l cunoască, devenind respectat pentru talentul şi prietenia de care dă dovadă în orice împrejurare!

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles