Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac II – judetul Arad au depistat unsprezece cetateni din Afganistan, solicitanti de azil în România, care au încercat sa treaca ilegal frontiera în Ungaria, ascunsi în doua automarfare încarcate cu role de plastic, respectiv radiatoare.

În data de 07.12.2020, în jurul orei 09.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera pe sensul de iesire din tara, un cetatean din Bulgaria, în vârsta de 49 ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor si semiremorca. Soferul transporta, conform documentelor de însotire a marfii, role de plastic pe ruta Bulgaria – Olanda.

În urma analizei de risc specifice, politistii de frontiera au procedat la efectuarea controlului amanuntit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfa, sase persoane.

În cadrul verificarilor preliminare, poliţiştii de frontiera au stabilit ca sunt cetaţeni din Afganistan, patru adulti cu vârste cuprinse între 21 si 29 de ani şi doi minori, în vârsta de 15, respectiv 16 ani.

În data de 08.12.2020, în jurul orei 02.00, la acelasi punct de frontiera, tot pe sensul de iesire din tara, s-a prezentat un cetatean turc, în vârsta de 41 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta radiatoare pe ruta Turcia – Ungaria.

Si în acest caz, politistii de frontiera au procedat la efectuarea controlului amanuntit al mijlocului de transporþ descoperind în interiorul compartimentului marfa, cinci tineri din Afganistan, toti minori, cu vârste cuprinse între 15 si 17 de ani.

În ambele situatii, tinerii, care sunt solicitanti de azil în România, intentionau sa ajunga în state din vestul Europei.

În cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari în vederea stabilirii întregii activitati infractionale, urmând ca la finalizare sa fie dispuse masurile legale care se impun.